kissakissa..


Bilden är hittad på Facebook

Seriöst? vad är det för värld vi lever i?
Skrattretande! Dessa små pojkar ska veta en sak..att Jesus ser på dom med en ren, djup och innerlig kärlek och tänker "älskade pojkar små, varför så trottsiga?" ;)

Kommentarer
Postat av: sandy

klockren iakttagelse! :) håller med dig till fullo

2009-08-31 @ 22:56:09
Postat av: adam

bra sagt. Vad är det för värld vi lever i? tur att vi har gud som är så jävla uppmärksam..

2009-09-01 @ 04:06:35
Postat av: Adam.

Anledningen till att dom är så trotsiga är nog för att dom har tänkt själva, och inte läst en 2000 år gammal bok, som inte har uppdaterats minsta lilla sedan dess den skrevs, som bland annat handlar om hur två döttrar super ner sin far och ligger med honom. Och som inte heller tar upp våldtäkter, sex med minderåriga (eftersom att Maria var 14 så tycker man ju att Gud kunde ha visat lite nåd, men tydligen inte) samt säger att homosexuella som mördas själva är skyldiga till sin död.

2009-09-01 @ 04:09:39
Postat av: moder

Många ungdomar mår dåligt, men tillsammans med andra provocerar man gärna . Som i detta fallet.

I grupp vågar man göra det förbjudna.

Lägg märke till att ingen vågar visa sitt ansikte och stå för denna handling.

Så brukar osäkra människor göra.Fega för konsekvenser.

2009-09-01 @ 17:31:07
Postat av: Adam.

Det är tragiskt, absolut, att man ska behöva vara i en grupp för att våga kritisera eller satirisera saker i samhället.

Men om det där skulle vara ett svar på mitt inlägg så tycker jag verkligen du undvek varenda punkt som jag tog upp.

2009-09-01 @ 18:36:28
Postat av: Eddie

Japp, om du drar det ur sitt sammanhang så finns det en bibelberättelse som handlar om det du tog upp! Berättelsen handlar om Lots två olydiga döttrar! Olydiga alltså! Gud stöttar inte sådant!



Maria blev havande genom Gud! Inte på ett sexuellt sätt alltså, därför blev hon smutskastad och sågs som oren, just därför att folk trodde hon blev med med barn innan hon gifte sig med Josef! Bibeln berättar att dom var trolovade, men ännu inte gifta!

Hon blev havande genom den helige ande!



Gud säger inte att vi ska mörda homosexuella! Om du läser budorden så säger Gud att vi inte skall mörda, och vi ska älska våran nästa som oss själva! Alltså måste Gud mena den död som innebär skiljsmässa från Gud, för Gud kan inte umgås med synd! Det är en synd att ha sex med en av samma kön, likväl som det är synd att snacka skit om en polare! Död är lika med skiljsmässa från Gud! Syndens lön är döden, står det i romarbrevet 6:23



Var välsignad!

2009-09-01 @ 22:01:09
URL: http://eddieskriver.blogg.se/
Postat av: Adam.

Tack för svaret.



Bibeln sägs ju vara Guds ord, alltså får man ju anta att det är Gud som står bakom det som står i Bibeln. Han borde väl trots allt ha velat att det som står i hans egen bok ska spegla honom på ett rättvist sätt?



Så här följer lite härliga citat, direkt hämtade från Den Heliga Skriften.



"Om en son är trotsig och upprorisk och inte lyder sin far och mor, inte ens när de tuktat honom, skall de ta honom med sig och föra honom till de äldste i staden, till hemstadens port. De skall säga till stadens äldste: 'Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.' Då skall alla männen i staden stena honom till döds. Du skall utrota det onda ur folket.

5 Mos 21:18-21"



Från Jeriko gick Elisha upp till Betel. När han var på väg dit kom en hop småpojkar ut från staden och gjorde narr av honom. 'Ge dig i väg, flintskalle!' ropade de. 'Ge dig i väg, flintskalle!' Elisha vände sig om, såg på dem och förbannade dem i Herrens namn. Då kom två björnhonor fram ur skogen och rev ihjäl fyrtiotvå av barnen.

2 Kun 2:23-24



Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen.

3 Mos 20:13



Du kan väl ändå inte på fullaste allvar mena, att Mose här menar att de ska straffas med skiljsmässa från Gud?



Och snälla inget skitsnack om att det här var GT, för Gud är oföränderlig och varken ångrar eller ändrar sig. (med undantag för Syndafloden då, för efter den ångrade han ju sig.. inte sant?)



Sen det här med den icke existerade fria viljan.

Den fria viljan Gud har givit oss, gäller bara sålänge vi gör som han vill, lite åt kommunisthållet nästan.



Ta Jona exempelvis, han ville inte predika Guds ord, men det struntade Gud i och mer eller mindre tvingade honom att göra det, genom att först nästan sänka skeppet som han åkte med, för att sedan låta en stor fisk äta upp honom tills han hade fått lite "vett" i skallen.



Eller Sodom & Gomorra.

Där levde folket syndigt, som djur, står det väl om jag inte minns fel? Det gillade ju inte Gud så han förgjorde städerna med lite svavel och sånt.

Schysst kille den där Gud..



Jag har en liten egen teori, som verkligen bara är en teori utan något som helst vetenskapligt eller historiskt stöd - ungefär som alla under osv i Bibeln med andra ord.. anyways:



Lot var trött på sin fru, och därför sa han att de var tvugna att fly från sitt hem för att Gud skulle förgöra hela staden. Han sa till sin fru att hon absolut inte fick titta bakåt, detta för att ifall hon gjorde det så skulle hon se att Gud egentligen inte gjorde ett skit med städerna. Sen när hon trots allt vände sig om, så var han tvungen att klubba ihjäl henne, för nu visste hon ju att Lot bara hade ljugit om Gud. Så han slängde in frun i en grotta eller gav henne till en björn eller nåt, och berättade sedan för alla att hon blivit ett saltstod. Vilken kanonlögn alltså, otroligt att alla köpte den!



För övrigt hittar jag ingenstans att Gud skulle ha fördömt Lots döttrars handlande. Läs 1Mos 19:30-38 så får du se själv.



Ser fram emot svar, take care!

2009-09-02 @ 00:25:33
Postat av: Adam.

Hittade ett till fint citat, den här gången av Jesus själv.



"Men mina fiender, de som inte ville ha mig till kung, för hit dem och hugg ner dem i min åsyn."



-Luk 19:27

2009-09-02 @ 02:45:27
Postat av: Jacob Thörnmo

Synd att ni inte kan ta denna bild med en smula salt. Jag är en av "de vilseledda pojkarna" på bilden och jag står så gärna för det. När vi tog bilden tyckte vi att det var lite kul då vi alla är ateister men själva grejen med bilden är inte att smutskasts livets ord eller någon annan kristen samling... vi gjorde det med glimten i ögat. Tyvärr verkar folk numera ha svårt att ta ironi, sorgligt tycker jag.



Och förresten hur ska vi kunna visa våra ansikten och samtidigt ta kortet? Blir lite komplicerat.



En grej till, på facebook där bilden är tagen ifrån står det klart och tydligt vilka vi är så kom inte och säg att vi inte står för det.

2009-09-02 @ 08:35:31
Postat av: Daniel Alstermark

Detta kan vara något av det larvigaste jag har sett.

Jag är också en av de syndiga pojkarna som "inte vågar stå för det dom gör" och detta gjorde vi som Jacob sa med glimten i ögat och ironi i tanken. MEN jag står ju likväl för det jag gör och jag skulle göra det igen, Anledningen till att vi gjorde detta är att vi tycker att Livets ord är en naiv församling som inte ser världen för vad den är. Människan är ett djur, precis som vilken annan apa som helst.

Människan drivs precis som djur av lustar och instingter så jag förstår inte varför man ska tro på en gud som är så "god" om han låter spädbarn och andra oskyldiga dö av ingen anledning dag efter dag.

Så snälla ni kristna människor som är så rädda för att se verkligheten förklara för mig varför saker som cancer, aids, pedofiler, våldtäkt, mord och olycka finns om nu människan är skapad i guds goda avbild.



ps. jag anser även att man inte kan se sig som en sann kristen i dagens samhälle om man läser och följer DAGENS bibel, bibeln är flera tusen år gammal och MÅNGA kapitel och andra delar är censurerade eller borttagna för att de inte passar in i dagens lagsystem, så hur kan ni då tro på något som är skriven där alls eftersom den texten kan likaväl bli borttagen nästa vecka om den inte passar med den veckans levnadsstil. Bibeln ska väll vara guds ord med så vilka tror ni då att ni är som bara kan ändra hans budskap bara för att ni vill?

2009-09-02 @ 10:41:43
Postat av: Eddie

Adam; Det enda jag kan säga är såhär..

Gamla Testamentet speglar Guds syn på synden! Gud hatar synden! Och på gamla testamentets tid så straffades människorna direkt, men i och med Jesu död och uppståndelse så har vi fått förlåtelse! Just därför det kallas det NYA testamentet, en ny tid! Gud hatar synden lika mycket nu som då, men han erbjuder oss sin förlåtelse genom Jesus kristus. Bibelorden du tar upp är inga belägg egentligen för att Gud skulle vara en ond Gud som inte älskar oss! Anledningen till att han inte bränner städer osv idag, är att vi har fått den fria viljan att bli förlåtna!



Jacob: När jag hittade bilden på facebook så var det taggat "den fjantigaste föreningen någonsin" och "Osynlig Jesus i fönstret" Är inte det att göra narr? Vadå ironi? Ska jag låtsas kissa på eran egendom och sedan säga att ni borde förstå ironin?



Daniel: Vi blev skapade till en perfekt avbild utan synd! Men människan valde synden och i och med det så följde allt detta med, ondskan kom in i världen.

Skulle Gud ingripa och rädda alla, och lösa alla problem så skulle vi inte ha någon fri vilja! Allt skulle bli så uppenbart att ingen skulle kunna välja något annat än Gud. och Gud vill att vi ska välja honom av kärlek, och inte pga att han löser alla problem, eller av rädsla.



Kan du ge mig konkreta bevis på att delar av bibeln tagits bort? Guds ord är detsamma idag som då, Gud är samma Gud! Om du läser mitt svar till Adam så nämner jag att vi har fått förlåtelse genom Jesus kristus och därför straffas vi inte på samma sätt nu som då. Det största budskapet bibeln har att ge är att vi ska älska! Vi ska älska Gud, och vi ska älska varandra. Som sagt, det har inte ändrats!

2009-09-02 @ 12:06:48
URL: http://eddieskriver.blogg.se/
Postat av: Jacob

Eddie; jag har ingen aning vem som taggat det och med tanke på att man anonymt kan tagga vad som helst tycker jag du drar förhastade slutsatser angående vem som är skyldig.



Danne; bra talat, spot on helt enkelt. Religion är en kamp om vems som låtsasgud och sagobok som är bäst. Inget mer...

2009-09-02 @ 12:14:43
Postat av: Adam.

Tack för svar igen Eddie.



Okej, so let me get some things straight..



Gud, var alltså tvungen att mörda sin egen son, för att han själv, allsmäktig som han är. ens skulle KUNNA förlåta våra synder?



Låter inte särskilt allsmäktigt, om du frågar mig.



Och, nejvisst, bibelorden kan ju inte garantera varken det ena heller det andra. Inte att Gud finns heller, eller inte finns för den delen.



Men Gud älskar ju oss, han älskar oss så mycket att om vi inte följer honom, utan istället utnyttjar vår fria vilja, så ska vi lida helvetets alla plågor i all evighet, hurra! Gud är en god gud!



Se George Carlin's klipp om religion, he's the man!



http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o



2009-09-02 @ 12:29:05
Postat av: Jacob

Och angående bibeln, ärligt talat. Hade jag idag skrivit en berättelse om uppståndelsen med mera och den hade hittats om ett x antal tusen år hade säkerligen alla sett min historia som den korrekta versionen på hur livet kom till. Hur mycket dravel jag än skrivit. Inte mer med det. För ärligt talat tycker jag det är smått pinsamt att vi människor, intelligenta och välutvecklade som vi är, inte kan urskilja vad som är möjligt och inte i en 3000-4000 år gammal bok. Mycket som berättas i bibeln trotsar alla fysiska lagar och då vi sedan en tid bevisat att magi inte finns förstår jag inte vad som var så speciellt på den tiden. För övernaturliga människor finns inte, personer som trixar med magi, återupplivar människor, botar sjukdomar med ett handslag etc... Övernaturliga människor är de som sliter vareviga dag i motvind med det mesta och ändå klarar sig. Personer som helhjärtat lägger ner sin tid på att se till att världen håller samman. De som vill utrota sjukdomar, svält, fattidom och annan misär. Inte gamla påhittade gubbar som klyver vattnet itu.



Evolutionen är orsaken till dagens liv, hur kan man förneka ett såpass vetenskapligt bevisat påstående? Låter man bibelns ord väga över vetenskapen, isåfall är det sjukt.



Jag förstår att de som levde när kyrkan hade som störst makt trodde på kristendomen, de hade ju praktiskt taget inget val om de inte vill bli utkörda ur samhället. Men idag när valet är fritt och bibeln ord blivit motbevisade gång på gång, att några ändå fortsätter att tro på en saga, det är något jag inte förstår.

2009-09-02 @ 12:30:03
Postat av: moder

Jag tycker det är starkt att man tar ansvar för det man gjort. Det är inte IRONI att urinera på annans egendom, det är förargelseväckande beteende och straffbart. Jag tycker det är synd att ni har förutfattade meningar om oss kristna, men vi tycker om att argumentera för det vi tror på så det fortsätter vi väl med.

Vi ber för er också, även om ni tycker att det är fånigt!

2009-09-02 @ 15:01:26
Postat av: Pojke

Eddie: Finns ju skriftliga källor som visar att man, i Rom (om jag inte minns fel) satte sig ner och valde ut vilka delar av Bibeln som skulle vara med, för att det skulle vara troligt.

2009-09-02 @ 16:24:22
Postat av: Linnea

En sådan vacker bild!!! om världen är påväg dit så är det där jag vill leva! <3<3<3<3

2009-09-02 @ 16:32:25
Postat av: Alexander

ingen är så lycklig som jag att människan valde synden! Poker och alkohol till folket! WOHO! Jacob och Danne, ni får komma hem till mej snart så ska vi ta nattvarden hela natten :D

2009-09-02 @ 17:43:51
Postat av: Anonym

Äger du rättigheterna för denna bilden? Om du inte gör det så är detta straffbart!

2009-09-02 @ 18:37:35
Postat av: dyrkare

Ni 4 på bilden är mina nya idoler!

2009-09-02 @ 18:44:40
Postat av: Eddie

Adam: Ja precis så, det var det som krävdes! Att Gud själv blev människa och tog all synd på sig! Han tog straffet själv! Det är väl allsmäktigt om något, att själv bli människa, att bli en förbannelse, sedan vinna över dödens makt och återuppstå?



Jacob: Evolutionsteorin är inte fakta? För några hundra år sedan var det fakta att jorden var platt!

Och du kan aldrig bevisa att det inte finns något övernaturligt liv. Och om du vill kalla en tredjedel av jordens befolkning för "några" så..

Varför inte pröva själv? Jag har upplevt Gud, det är verkligen ingenting jag hittar på! Ingen kan ta mina upplevelser ifrån mig! Människor som verkligen blir friska när någon bett för dom? Cancertumörer som fallit av direkt från kroppen, skulle det vara någon inbillning? Tror du 2,9 miljarder kristna snackar bullshit när dom berättar om vad Gud har gjort i deras liv? Men det är starkt Jacob att ni vågar gå ut med att det är ni! Verkligen, det ska ni ha en stor eloge för!



Och nej, jag äger absolut inga rättigheter för denna bild! Förargelseväckande beteende är väl isåfall straffbart! Vad ska sägas liksom? "Jag vill anmäla en kille som lade ut en bild på mig och mina vänner när vi kissar på en kyrka?" ;)



Pojke: Jaså, vart finns dom skriftliga källorna?

2009-09-02 @ 20:27:57
URL: http://eddieskriver.blogg.se/
Postat av: johanna

jag tycker det är roligt att så många verkligen tar sig tid att skriva så långa texter i försök om att motbevisa något som aldrig kommer fälla när de verkar tycka allt de pratar om är bull!

2009-09-02 @ 21:57:31
URL: http://johannanielsen.blogspot.com
Postat av: Jacob

Det ska tilläggas att kristna brände de personer (grekiska filosofer) som påstod att jorden var rund förr i tiden, de "vilseledde ungdomen" med sin felaktiga sades det... lite off-topic bara.



Det är defenitivt mer fakta än vad som sägs i en bok. Eller ser du det som en slump att vi är besläktade med aporna? Är det gud som jävlats lite med släktträden eller har vi helt enkelt en gång i tiden varit dessa lågintelligenta varelser? Jag väljer att tro det.



Angående en tredjedel är det absolut inte i närheten av troende kristna. Jag räknas t.ex. som kristen endast för att jag är döpt. But still, here I am complaining about it. De siffrorna ska verkligen inte tas på allvar. Skulle inte förvåna mig om siffrorna är baserade på vilket land man kommer från, alltså land vars majoritet med invånare räknas till kristendomen. Siffran med kristna som följer dess värderingar är inte i närheten.



DET SOM INTE KAN BEVISAS ÄR INTE HELLER SANT. Enklare logik finns inte. Man kan inte sitta och säga att saker kanske finns. Jag menar det kanske finns en niohövdad människa därute men sålänge det inte finns bevis för det kan det inte klassas som sant.



Jag ser alldeles för mycket misär här i världen för att tro att det finns någon däruppe som älskar oss invånare på jorden, som förstår våra val och som erbjuder oss försoning för våra synder . Sorgligt men sant. Gud onämns ju till och med att utrota folk för att hjälpa judarna, världens gud var det ju...



Självklart! Man måste stå för vad man gör, tilläggas ska att vi INTE pissade på kyrkan utan vi låtsades i ett IRONISKT SYFTE. Inget annat.

2009-09-02 @ 21:59:11
Postat av: Jacob

felaktiga teorier* ska det stå.

2009-09-02 @ 22:01:04
Postat av: Philip

Jacob min kära vapenbroder har så rätt i allt han säger. Eddie jag tycker inte att du ska uttala dig om saker som du inte vet är sant t.ex. att vi ska ha urinerat på kyrkan? Det tål också att nämnas att en av mina kompisar för några år sedan helt oprovocerat blev påhoppad och slagen av en man som bodde i denna fasansfulla kyrka! Allt slutade med att polisen fick komma, dock gjorde min kompis tyvärr ingen anmälan. Nu kanske du förstår en gnutta mer av varför vi inte har respekt för Livets ord i Huskvarna?

2009-09-02 @ 22:08:01
Postat av: Eddie

Jag vill absolut inte att detta ska urarta i någon form av pajkastning! Jag står för det jag tror på, ni står för det ni tror på! Och ni har all rätt att göra det! Så härmed avslutar jag den här diskussionen, och se mig gärna som förlorare om ni känner för det..



Sedan så bor det ingen i våran kyrka, men om så var fallet så beklagar jag djupt! Men det är isåfall EN person av ca 400 som är med i våran kyrka, om ni gick dit så skulle ni få en helt annan bild..jag lovar!



Och jacob, vi är grannar och jag hoppas verkligen inte att vi kommer titta snett på varandra i fortsättningen :) Ska tilläggas att siffrorna är räknade på antal personer som bekänner Jesus kristus som frälsare! Ikluderat katoliker, ortodoxa, protestanter osv.

2009-09-02 @ 22:24:53
URL: http://eddieskriver.blogg.se/
Postat av: Eddie

Och jag tar gärna bort bilden om ni vill!

Och ber om ursäkt om ni känner er uthängda..

2009-09-02 @ 22:36:01
URL: http://eddieskriver.blogg.se/
Postat av: Jacob

Självklart inte Eddie, respekterar ditt val och hoppas du finner glädje i det. Poängterar bara vad jag känner. Man måste se individen och inte vilken tro dom gömmer sig bakom :) man kan inte stirra sig blind på folks tro.

2009-09-02 @ 22:36:14
Postat av: Jacob

Och låt gärna bilden vara kvar, vi står som sagt för vad vi gjort.

2009-09-02 @ 22:37:56
Postat av: Adam.

Alltså, själva grejen är ju att han inte kunde förlåta oss utan att skicka Jesus för att begå självmord.



Han KUNDE inte göra det.



Det om något är väl allt annat än allsmäktigt..

2009-09-03 @ 15:07:27
Postat av: Alexander

Grejen är ju att eftersom ni är så säkra, och förkastar dessa av mina vänner, det är ju människor som man påfallande känner att man inte vill tillbringa en evighet med. Så kommer ni till himmelen? jaa men okej, skicka ner mej då, har inget emot att brinna där en stund isf :)

2009-09-03 @ 22:46:43
Postat av: en annan adam

"Evolutionsteorin är inte fakta? För några hundra år sedan var det fakta att jorden var platt!"



Men sen kom darwin...Gå hem nu.

2009-09-05 @ 05:03:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0