..

Intensiv jobbhelg! Lite seg är man ändå trotts allt! Men det funkar, joe på jobbet stal min onsdagstid så då ska jag chilla för att sedan jobba några dagar till! Det blir ju cash av det hela, känns bra..

Jag vet inte vad jag ska skriva! Alla är så sjukt duktiga på att skriva vad dom har gjort under sina dagar! Jag är sämst på det! Jag skriver oftast vad som ligger på hjärtat, men..ibland ligger det inget speciellt som bubblar sådär extra mycket! Och då är det sjukt tråkigt att blogga faktiskt ;)

.


Nu är det jul igen..



Har lunchrast på jobbet! Försöker komma i lite julstämning denna gråa första söndag i advent genom att äta allt som har med julen att göra! Köttbullar, rödbetssallad, pepparkakor, julmust, glögg etc etc. Alla är söta och har tomteluvor utom Elsa som har ett rött diadem. Men hon är söt för det!

Min goa älskade vän Micke skickade mig denna julvideo. Den var given en plats på min blogg! GOD JUL!

Konserverad Frukt



Detta är farligt att kolla på den här tiden på dygnet. Jag kan inte sluta skratta..

26

Take Off imorgon kommer bli så sjukt bra! Det kommer rocka så det står härliga till. Kom just hem från lovsångsrepet inför hela grejen. Ja, det blir kanon alltså. Jag är tacksam att Gud har givit mig så bra musiker att arbeta med!

Annars har jag bara jobbat idag! Funkade helt okej ändå liksom! Har jobbat öppning ett par dagar i sträck nu, så imorgon blir det skönt med ett eftermiddagspass så att man får sova några timmar längre. Jag är en kille som måste ha mat för att överleva. Alltså, alla måste ju ha mat för att överleva! Men den här killen blir ett otäckt odjur om han inte får käk i sig. Så innan jag skulle till kyrkan så stannade jag på ett Shell/7eleven och köpte..en calzone? En liten torr inbakad pizza, med knappt någon fyllning i. Det var mest ett hårt skal, som att tugga på en jättestor skalbagge man pressat ut innehållet ur och sedan lagt i microvågsugnen. Aja, särskillt god var den inte och absolut inte värd 69 (inkl en ljummen cola).

Nu ska jag titta på Extrem Överlevnad med Bear Grylls. Han är helt makalöst bra! Lite av en förebild är han och ibland kan ens kristna liv kännas sådär! Som att man irrar runt i en snårskog utan någon form av proviant. Bear Grylls är lite som Jesus som visar oss hur vi ska överleva och hur vi agerar bäst i olika situationer. Vad som är nödvändigt, vad som är värt att kämpa för. Kämpa för att nå målet, att tillslut komma hem till Kristus själv tillsammans med alla man vunnit för honom!

Härlig dag!

Badrum badrum..



Badrumspose! Jag bjuder på tandkrämsspottet som hamnat på spegelglaset. Jag bjuder även på den likgiltiga minen och mitt röda öra (?) som blev väldigt rött just där. Kanske är det värmen i huset som spökar. Tröjan är iallafall livet. 35 spänn på Erikshjälpen! Det är värt det!

kvällsbön




Jesus.
Bryt kedjorna som håller oss bunda. Hela våra liv, dra oss närmre dig, och göm oss under dina vingar. Vi öppnar våra hjärtan för dig, så att du kan ta din boning där och regera från våra liv. Låt ditt ljus lysa på oss idag. I ditt ljus så löses all sorg upp. Ditt ljus bränner bort förtvivlan. Ditt ljus ger oss näring, den näring som vi behöver för att kunna vandra med dig. Vi kommer ödmjukt inför dig, vi söker din förlåtelse, vi söker din tröst. Förlåt oss när vi medvetet gör fel mot dig, och gör saker som inte behagar dig. En en gång ber jag, bryt syndens kedjor! Ge oss den kraft vi behöver för att säga nej till frestelsen att göra saker som är orätt. När vi mår dåligt, ge oss en längtan att springa in i din ljusa famn, istället för att fortsätta famla ut i mörkret. Hjälp oss bygga en stabil grund att stå på, så att vi inte bygger våra liv på andliga upplevelser, utan på en vetskap av att du alltid är med oss, även om våra känslor säger något annat! Tack för ditt kors. Tack för att du valde att ta våra missgärningar. Tack för att du vann över det som håller oss bundna. Tack för att du tog våra sår, fysiska som mentala, upp på korsets trä för att slå ut dom en gång för alla. Tack för att du uppstod, så att vi får leva tillsammans med dig idag. Tack för att din kärlek är starkare än allt som finns i den här världen. Tack att den kärleken är starkare än kedjorna som den här världen låser oss fast i. Tack igen att du bryter bojor, att du helar liv och att du låter ditt ljus lysa på oss så att mörkret ger vika! Tack att du låter din frid strömma emot oss nu.


Tack Jesus.

Amen

Inga intressanta rubriker får jag till heller..

Lung och skön måndag. Har slappat allt vad jag kunnat! Så nu känner jag mig utvilad inför dom här 11 jobbdagarna. Ett litet gympass och en skön promenad med lillebror har det blivit iallafall.

Jag har lite dålig blogginspiration! I min blogg vill jag ju skriva så mycket uppmuntrande grejer som det bara går! Saker som får människor att fundera om allt kring Gud. Men, ibland så hamnar man i torrperioder, på blogginspirationsfronten! Men till dig som är i en ökenperiod i din vandring med Gud vill jag säga, att det snart kommer vattnet! Vi alla människor går igenom olika sorts perioder. Men Gud vill att vattnet ska strömma i ditt liv. Så håll ut, snart är du framme vid havet!

22

Söndag och gudstjänst! Håkan Bergström höll en underhållande men radikal predikan om Jesus. Vem var han?
Det finns så mycket webbsidor, böcker, tv-program som anser sig ha den rätta bilden av Jesus. Tex, Jonas Gardells bok, där han beskriver att Jesus var en "oäkting" som inte alls var dog för våra synder. Ja, han gav några exempel på felaktiga bilder av Jesus som skrivs. Bilder som sänds ut av lögnaren för att förvirra oss! Liksom, vill man veta vem Jesus egentligen var, så hugger man väl närmsta bibel? Det är ju den riktiga källan för vem Jesus var, vad han gjorde, hur han var! Fantasiskt bra!

Nu ska jag på kalas i kyrkan! Ungdomspastor Jonatan har fyllt 25 bast! Grattis!

lördag

Helt olidligt trött efter jobbet! Lördagar är alltid en pärs. Men, jag överlevde även denna lördag! Nu har jag två dagars ledigt innan jag går på min monstervecka på 11 dagars arbete i sträck. Kommer inte att vara livet, men det blir fina pengar sen! Pengar som kan gå till så sjukt mycket annat än till mig själv!

Ja, helt olidligt trött är jag. Jag ska gå utanför dörren ikväll, ska bara vila! Åh, njuter av bara tanken på det!

Fredag 20

Här sitter jag vid min fars mac, och dricker lite varm oboy. Om 20 minuter ska jag bege mig mot bussen för att åka till mitt jobb. Jag är så välsignad som har livets jobb alltså!
Ikväll ska jag leda lovsång på Livets Ord! Atheart heter vårt ungdomsarbete. Som betyer att, vad vi än gör, så gör vi det av hela hjärtat! Fantastiskt! Kl 20.00 börjar det! ALLA, och nu menar jag ALLA är hjärtligt välkomna att hänga med oss! Så tveka inte, kom och hälsa på! :)

Take Off





Igårkväll var jag stolt och tänkte minsann inte få några biverkningar av svininfluensavaccinet.
Men, nu sitter man här med en öm arm, varm panna och röda fuktiga ögon. Så, lite känns det.

Idag har jag jobbat heldag. Lite långtråkigt, men värt! Jag älskar mina arbetskamrater. Så fina tjejer!
Sedan har jag lovsångsrepat inför den 27:e! Då är det Take Off! ALLA måste iallafall fundera på att dra dit. Det kommer bli en kanonskön kväll på Livets Ord i Jönköping. Stefan Salmonsson predikar och jag leder lovsången. Komsi komsi..

Alltså, på något sätt så har bilden blivit "negativ". Affishen är rosa egentligen! Aja..


Svinvaccinet

Idag var det min tur att ta sprutan! Det kändes knappt, och det känns inget i armen heller nu 3 timmar senare.
Men det får jag väl äta upp, för biverkningarna brukar tydligen komma under natten! Men det man inte dödar en, stärker en!

Idag har jag varit på secondhandrunda! Jag fyndade livets tröja. En långarmat t-shirt med muddar längst ner på ärmarna. Den är lite pyjamasblå, med små pyjamasgröna sträck. Ja, den är snygg! Ska lägga upp bild på den när jag tvättat den, den luktade lite som en blanding av diverse kroppsvätskor och kartong! Som att den legat i en kartong ett sjukt bra tag innan den togs upp. Inte okej! Men den var jättesnygg iallafall. Jag och min mor åt asiatiskt och sedan åkte vi hem.

Senare på eftermiddagen så skickade min favoritbonde David från västergötlands små skogar ett sms att han varit och installerat en värmepump hos nån i sävjö och hade vägarna förbi Huskvarna. Så han kom hit och följde med mig till Vårdcentralen och tog spruta, sedan åkte vi till Max och åt och pratade om livet! En fantastisk avslutning på kvällen. Roligt med vänner man träffar sällan, men ändå inte tappar kontakten med! Livet!

Godnatt!

Glädje i Herren är min starkhet!

Well, jag och en vän slöpratade lite över Ebuddy inatt. Och då nämnde jag att jag har varit ett emokid. Under första året på gymnasiet så brukade jag ofta roa mig med att ta mörka bilder, snett uppifrån med luggen över ögonen. Jag var en jätteglad kille i verkliga livet. Men på kort så kunde jag verka helt självmordsbenägen. Nu skrattar jag bara åt det och glädjer mig över min mognad! Jag lovade såklart att jag skulle blogga om detta.
Så, här nedan följer ett urval av alla hundra självcentrerade deppbilder jag tagit. Enjoy!















OBS. Cheggetröjan var en grej jag fick i födelsedagspresent av mina kompisar, på skämt!




kvällstankar II

We won't stay silent anymore!

Jag vill inte vara tyst, jag vill inte hålla tillbaka. Trots att det inte är riktigt politiskt korrekt i dagens samhälle att vara radikal i någonting så vill jag inte vara tyst! Jag vill att alla ska få se, få höra evangelium! Jag vill visa med hela mitt allt att jag lever för Gud (jag säger att jag vill, inte att jag alltid gör det). Jag vill se en ny generation av ungdomar växa fram där bön är en otroligt stor och naturlig del av vardagen! Let us be a prayerful people! Åh, det är en lovsång med Tim Hughes som har tagit över mina högtalare ikväll. Så uppmuntrande lovsång som handlar om just detta! Vi tänker inte vara tysta, oavsett hur sverige ser ut så tänker vi inte vara tysta! Vi tänker leva för att sprida budskapet om Jesus, vi tänker leva för bön! Hallelujah!

Det känns så fint att göra sig beroende av Gud. Och det är inte "förnedrande" mot din egna integritet att ödmjuka dig inför Gud. Det är något fint, något som skapar frid och lycka! När vi gör oss behövande inför honom så välsignar han det. När vi ödmjukar oss och inte gömmer våra ansikten för honom, utan kommer i ärlighet och bekänner att vi gör fel så bara droppar det välsignelser på oss. Inget "Låt gå för den här gången, men skärp till dig till nästa gång" Utan Gud bara ler, öppnar sina armar och säger "Älskade barn. Jag förlåter dig! Du kan gå fri, men synda inte mer" Han tillrättavisar oss med kärlek och sedan är allt bra igen! Vi människor är syndare, och vi kommer aldrig bli syndfria så länge vi lever på den här jorden. Men om vi bara tar bort våra händer från våra ansikten och tittar in i hans ögon och ber om förlåtelse så kan Gud alltid bo i oss.

Splittrat inlägg idag kanske. Två olika små budskap, men detta var vad som fanns på mitt hjärta just ikväll!

GOGOGO!

Den här helgen var det Huskvarnas tur att få hit Ny Generations-teamet för en GO!-helg. Det var fantastiskt att få höra om så många ungdomar som brinner så för att nå ut med budskapet om Jesus på deras skolor. Jag tror det är jätteviktigt att vi som kristna engagerar oss våra skolors kristna skolgrupper (om vi har någon, annars får man starta en själv). Aja, jättetrevligt var det iallafall! Inspirerande och Gudsnärvaron var riktigt påtaglig.

Hektisk dag på jobbet med! Hela jönköping var tydligen sugna på mackor idag. Och imorgon (snarare senare idag) kommer mina kära storasyskon hit. Inte jätteofta man träffar dom, så det ska bli jättemysigt! Jag saknar mina syskonbarn!

Äh, jag är förundrar över Guds storhet! Finns inga ord att uttrycka sig med! Känslorna är överväldigande. Nu ska jag sussa gott i Guds trygga närvaro!

Kram!

Att vara en dålig förlorare..


Alltså! Detta är helt fruktansvärt roligt!











Illustration..

Gud har hela världen i sin hand! Och då är ju såklart du inkluderad. Samtidigt som han håller hela världen i sin hand, så går han precis bakom dig! Han som håller världen i sin hand vill vara nära dig, prata med dig, krama dig, skratta med dig. Jag menar, hur tryggt är inte det att veta? Att Gud som är så stor att han bär hela jorden i sin hand vill vara med lilla mig.

Visst är det makalöst att Guds stora öga som är så stort att det kan se hela jordklotet i sin helhet, också har sin blick fäst på just dig! Lilla du, lilla jag!



Om jag tänker med mitt barnasinne så tänker jag det såhär. Gud håller jorden framför sig, och med sitt öga tittar han på jorden i sin helhet, men med sitt öga tittar han även på var enda liten individ som finns på den här jorden.
Ett öga, med miljarders synfält. Och han tittar på just dig, och vill så gärna att du ska titta på honom, få ögonkontakt med honom. Den blicken kan förändra ditt liv för all framtid! Det bästa jag gjort i mitt liv, det är att titta på Gud och möta hans blick! WOHO! Glädje!!!!

Frågestund med Eddie - svaren!

Vad roligt att det kom in så många frågor! Woho!




Vad fick ni ert bandnamn ifrån?

Dúfva är en egen stavning. Vi blandade gammelsvenskans Dufva med Isländskans Dúva.
Duvan är biblisk. Duvan står för den helige ande. Så enkelt är det :)


Vad gick du för linje på gymnasiet?

Jag gick Estet Bild och Formgivning


Vad för sorts tjejer faller du för?

Nu är jag inte jätteerfaren på den fronten. Men, nu skulle jag väl falla för en tjej som har hjärtat på rätta stället, som tar sin tro på största allvar och som självklart är söt :)


Norrländska eller småländska?

I dialektväg norrländska :)


Hur ser du på din tro?

Tron på Gud är kärlek. En kärleksrelation mellan mig och Gud, och som med en mänsklig relation så behöver jag jobba med den för att den ska vara bra! Jag vill att min tro ska få uttryck i handlingar, och inte bara i åsikter. Jag vill att Gud ska få verka genom mig rent praktiskt i samhället.


Hur ser din framtid ut? Vad vill du jobba med, var vill du bo, sverige? utomlands? stad?
Hur ser drömfamiljen ut?

Jag har faktiskt ingen aning! Jag vill tjäna Gud tillsammans med min fru iallafall. Jag vill att min familj ska vara en lovsjungande kärleksfull familj, där mina barn ska få växa upp i trygghet och stabilitet.


vad gör du nu efter itm?

Jobbar och håller på med musik, både i kyrkan och utanför :)


Har du någon gång upplevt Gud rent personligt eller lever du på dina föräldras tro?

Det var just en personlig upplevelse som fick mig att börja tro på riktigt. Jag upplever honom varje dag. Men just där och då när jag tog steget var det starkaste jag varit med om! Jag kunde inte stå själv, utan låg helt avdomnad på marken och skrattade och grät av lycka! Åh, det var kärlek. Sedan den dagen så har jag aldrig tvekat på Guds existens.


Drömresmål?

Mitt drömresemål blev uppfyllt i våras då jag åkte till USA. Nästa drömresmål är Indien, och dit ska jag denna våren! Nästa drömresemål kommer att vara Israel :)


Vilken gitarr/er använder du?

När jag spelar elgitarr spelar jag på en Fender Telecaster, mexicotillverkad. När jag lirar stålsträngat så kör jag en Cort, lite dyrare budgetmärke. Men funkar skitbra! När jag spelar nylonsträngad så spelar jag på en gammal Aria som min mor fick i gåva som barn.


hur kommer man närmare gud? när man känner att han är så långt borta, och ber och läser biblen och man fortfarande inte känner att man kommit närmare? har du någonsin kännt att du inte velat ha med gud att göra, efter att du blev frälst?

Fortsätt! Gud vill se hängivna hjärtan. Gud är alltid nära, men han visar sig inte alltid som blixtrar och dunder.
Bibeln är Guds ord! Du har Gud mitt framför ögonen på dig när du läser. Men ja, fortsätt be och läs din bibel! Gå till kyrkan och umgås med andra kristna, skapa dig en stabilitet i din tro. Så att du VET att Gud är där, även om det känns tomt.


Visste du att jag känner en tjej som är intresserad av dig?

Det hade jag ingen aning om faktiskt!


Tycker du att jag är tjatig och på vad i så fall?
Finns det något i mitt sätt som du skulle ändra på om du fick? (du kommer inte att få det, men jag är nyfiken! / Mor


Älskade mor. Alla barn tycker sina föräldrar är tjatiga ibland. Du tjatar inte på något speciellt, och det du tjatar om har vi faktiskt gjort oss förtjänta av. Men något jag kanske blir irriterad på ibland är din förmåga att spara på allt! Små skålar med torr pasta, en liten tallrik med två hårda kalla potatisar. Eller alla gamla tupperwareburkar du sparar på! Men, det är du i ett nötskal och det är därför vi älskar dig :)


vad anser du är viktigast i ditt liv? vad är det som mest tid går åt till, som de flesta tankarna cirkulerar kring? stor fråga! :)

Gud och musik! Jag älskar att få uttrycka min kärlek till Gud och människor genom musik!
Mycket tankar kretsar kring kyrkans ungdomsarbete, och självklart vad Gud vill med mitt liv:)


hur beskriver du din stil?

Jag kör mycket second hand. Jag kan köpa mig en ny fräsch jacka, eller ett par skor. Men skjortor och tröjor köper jag på second hand och syr in! Älskar att sy och fixa till sådant som folk lämnat bort. Men stilmässigt så brukar jag få höra att jag är "indie". Vet inte riktigt innebörden! Men jag plockar lite här och där som är snyggt.


Om du skulle veta att du skulle dö om ett år, vad skulle du göra ditt sista år?


Jag skulle nog besöka alla kontinenterna. Annars så skulle jag nog försöka leva på som vanligt!




Frågestund med Eddie




Gammal emobild från gymnasiet.


Härromdagen så fick jag en kommentar av en anonym person som undrar om jag inte kunde ha en frågestund.
Jag hade en frågestund för någon månad sedan, och det blev så misslyckat. 6 frågor fick jag.
Men, jag tänkte ge det ett nytt försök, bara för att det är roligt att svara på frågor! Så nu måste jag få in minst 10 frågor! Var inte blyg, utan fråga något! Kan vara inom vilket område som helst (men jag behåller rätten att inte svara på frågor som är privata)!

När jag fått in tillräckligt många frågor för att det ska bli lönt att göra ett blogginlägg så kommer jag svara!

Gud välsigne er!

ÅH

Ibland har man såna downdagar. Då allt bara känns jobbigt! Idag har jag har jag en sådan dag. Iallafall nu sen några timmar. Jag blir irriterad på folk, för småsaker. Nej fy! I Jesu namn! Nu ska vi vara glada.

Äh, jag är nog bara trött.


Grattis på födelsedagen, älskade far!



Här är han. Mannen, myten, legenden. Mannen som avlade fram mig. Mannen som älskat mig och uppfostrat mig. Jag talar såklart om min far. Håkan Stigson är hans namn. Den 9 november 1955 krystade min farmor fram honom någonstans i Norrköping. Där växte han upp tillsammans med sin mor, far och storasyster.

Han har en guldtand på underkäken, hans riktiga tand blev utslagen någongång under lågstadieperioden av en upprörd tjej som tyckte han var jobbig. Hon slog honom med sin väska. Det är väl en merit ändå?

Hursomhelst så älskar jag verkligen min far. I alla dessa år så har han skjutsat och hämtat. Han har alltid funnits till hands, alltid velat hjälpa! Det har funnits mat färdig när man kommer hem från skolan. Jag har inte varit den lättaste människan att uppfostra, med en ensvishet som är större än många andras. Men han har alltid visat mig en sådan enorm kärlek ändå. Trots mina utbrott, trots alla tråkiga samtal från lärare..ja, vad jag än har gjort så har han ändå visat att han älskar mig! Och se, jag blev ganska skaplig tillslut ändå!

Tack far att du alltid funnits vid vår sida! Ditt liv har bara börjat!
Med Jesus i hjärtat så åldras bara kroppen, men din själ blir mer levande för varje dag!

Grattis på födelsedagen! Love u papi.

Lead me to the cross

Mina öron hamnade just på en helt fantastisk lovsång. Lead me to the cross.
Och det gick upp en liten sak för mig. Vi måste krypa till korset, ödmjuka oss, böja våra knän och se det som Jesus gjorde för oss. Se blodet som utgöts för att jag skulle kunna gå fri. Se hans sår som gör mig hel. Se den enorma kärlek till oss som gjorde att Han själv tog straffet. Jag tror att Jesu död och uppståndelse är det största tecknet som finns på hur vi som kristna ska leva. Att utlämna sig själv helt, att ge upp sig själv totalt för sina medmänniskor.

Jag ber att jag ska få leva så!

fäääärdig!


Kl 14.30. Just i den här stunden av städningen så känner man ångesten tränga på.
Det såg värre ut i verkligen livet! Lovar!


Kl 18.00. Allt är klart! Det blev ju inte bara garderoben som fick sig en dust, utan även resten av rummet.
3½ timme tog det (inkl matpaus och lite facebooktittande)! Men nu när allt är klart så känner man ju att det var värt att slit! Tre kassar med kläder kommer att lämnas till bättre behövande, känns bra!

Nu ska jag ut och traska med min älskade moder! I mörkret! Det är allt mysigt det!

dagen D

Ibland kommer det en dag. En dag då man känner att man fått nog. I månader har tanken på detta skapat ilska och upprördhet. Varje gång jag får syn på det blandas mina känslor av ångest och förvirring. En känsla av att man bara vill lägga sig ner och dö! Så att man slipper lida av tankarna på det, slipper ångesten av att veta att man någon gång måste ta itu med det. Men idag har dagen kommit, nu kan jag inte slippa undan längre!

Jag talar såklart om dagen då det är dags att rensa ur garderoben. Rensa ut alla gamla kläder som bara ligger där och samlar damm, mal och pälsängrar. Idag är den dagen kommen! Nu har jag säkert två timmars härligt rensande framför mig, för en del grejer har man ju samlat på sig senaste åren. Tänk ändå vad bra vi har det! Det är inte alla barn som tvingas rensa ut sina garderober för att dom har för mycket kläder samlade. Just nu i indien så kanske det springer omkring en liten pojke eller flicka och letar efter något varmt att lägga på kroppen när skymningen och kylan kryper på. Usch, jag önskar man kunde hjälpa alla!

5



Bjuder på en liten posebild. Fråga mig inte varför jag kisar.
Men tröjan är iallafall livet! Köpt på Helping Hand i Uppsala för 35 pix

kväll

Idag skulle jag ta svinflunsavaccinet, men när jag tillsammans med två söta pensionärer stegade in på vårdcentralen så möts vi av en sjuksköterska som säger "tyvärr! vaccinet är slut..". Så nu måste jag vänta två veckor. Men, jag blir aldrig sjuk så jag tror jag kommer stå emot den här flunsan i två veckor till ;)

Hallå, jag har ju Gud! Starkaste medicinen, med bara härliga biverkningar!

Nu kom det långa och det djupa



Jag ska berätta något som skrämmer mig. Något som säkert kommer få många läsare att känna sig provocerade.
Det som skrämmer mig, är dagens frikyrkosverige. Frikyrkokulturen har blivit som vilken subkultur som helst. Man behöver egentligen inte vara en överlåten kristen för att kallas frikyrklig. Bara man klär sig rätt och går på alla ungdomsmöten så är det lugnt. I kyrkan predikas marsmallowsbudskap. Budskap som ska ligga alla till lags, ingen får känna sig provocerad eller stött. Detta är vad jag har upplevt. Det finns en kinesisk pastor som har fått se sådana otroliga mirakel, så otroligt många människor frälsta, han fick frågan; "Varför ser vi ingen väckelse i sverige idag?" Han svar var; "Ni predikar inte Guds ord". Och jag tror det stämmer! Detta skriver jag inte för att jag tror att jag skulle vara bättre än någon annan. Men jag har börjat tröttna. Jag vill se väckelse, då måste vi predika och tala så att folk förstår att dom måste vända om 180 grader! Guds ord är inte alltid mjukt och fint, ibland är det hårt och mycket tillrättavisande. Det man måste poängtera är att det bara är av kärlek Gud tillrättavisar. Jag vill se en ny Jesuskultur växa fram, där det är Jesus som är fokuset, inte om man klär sig i Billabongkläder och gillar att surfa  (inget fel med det i sig, absolut inte). Jag vill se en ungdomskultur som har bibeln som sitt vapen, som står fast vid dom urkyrkliga värderingar som har tagits fram åt oss av kärlek. En ungdomskultur som inte viker för dagens sekulariserade samhälle, en ungdomskultur som vågar stå upp och säga "Nej! Detta är inte i enhet med Guds ord". Jag vill absolut inte upphöja mig själv, jag är en del i detta jag med. Men jag tänker kämpa, kämpa för att vi ska hitta tillbaka till det som är kärnan i den kristna tron.

"Vi är inte som de flesta, som för egen vinning förfalskar Guds ord. Nej, i Kristus predikar vi med rent sinne inför Gud det ord som kommer från Gud."
1 Korintierbrevet 2:17

4

Sitter i vardagsrummet med min kära fader. Vi lyssnar på detektivbyrån och har det allmänt trevligt.
Kl 12.34 ska jag luncha med ungdomspastor Jonatan Hentzel. Alltid lika trevligt! Är extremt glad att jag känner honom. Sedan ska jag till Nya Musik och köpa elgitarrsträngar. En sträng rök för någon månad sedan, och jag har inte orkat köpa nya och byta. Men nu börjar det klia i elgitarrfingrarna, lite tråkigt att bara spela akustiskt jämt!
Så det ska jag göra idag! Låter fett, huh?
På lördag är det Vånga Missionskyrka som får sig ett besök av Dúfva. Det blir nog helt otroligt bra.
Well, det var en liten kort update bara. Ikväll kanske jag skriver något långt och djup! Vem vet?

Du som ville mitt liv, alltid finns du här. Jag får vila i dig!


En bild från den lilla spelningen i Fredags. Stulen utan lov från Johannasten.blogg.se. Fy skäms, Eddie!



Idag vill jag fröjdas! Fröjdas över Guds godhet, fröjdas över hans närvaro i mitt liv! Finns så mycket att vara glad över alltså. Som alltid efter kristna konferenser så är man alltid lite extra glad och peppad dagarna efteråt, jag vet att vardagen kommer, och att man inte alltid kommer leva kvar i konferensstämningen. Men, jag tror ändå att Gud gör något djupt i oss när man drar iväg sådär och får möta honom tillsammans med tusentals andra människor. När man fattar nya beslut i ens liv. Ja, jag tror att jag fått nya visioner som kommer bestå trots att vardagen sakta men säkert kommer ifatt en. Visioner om att församlingen ska vara ett hem för alla, att leva en givande och osjälvcentrerad livsstil. Sådant består! Åh, jag är så överinspirerad! Ett hängivet Jesusliv, det vill jag leva!

Well, idag är det jobb som gäller. Kommer bli livet tror jag! Sedan ska jag gymma med min kära vän Martin Svensson. Det kommer bli livet om något!

Youth09

Okej, väldigt dålig update här nu senaste dagarna. Men jag har inte haft tid att blogga! Jag har varit på en helt fantastisk ungdomskonferens. Full av Gud och härlig gemenskap!

Jag är så otroligt laddad och inspirerad! Jag orkar inte återberätta allt jag upplevt. Det är så mycket som sagts som träffat mitt arma hjärta. Bland annat så har jag fått höra om att kämpa för sina drömmar, att församlingen skall vara vara vårat hem, att vi ska lägga undan allt som hindrar oss från att vandra med Jesus. Ja, så fabulöst mycket grejer som som har landat i mig. Nu är jag så peppad på att få uttrycka allt jag har inom mig, i att ge, i att leda lovsång, i att vandra med Jesus! Alla ungdomar som var med på resan har verkligen fått blomma ut, fått nya fräscha visioner! Framförallt om hur vi ska fortsätta bygga på vårt ungdomsarbete! AtHeart (som vi heter) kommer bli megabra! Woho! Besök våran hemsida! Den är visserligen lite tom för tillfället då vi fortfarande arbetar på den. Men HÄR kan du kika!

Och Dúfva skulle spelat ute i cafét på fredagen. Men, olyckligtvis så fick Marcus svininfluensan precis dagen innan. Så jag lånade en gitarr och rev av några dängor! Det var jättemysigt, det har varit en dröm i några år faktiskt, att få lira på en sådan stor tillställning!

Jag är en våldsamt välsignad kille alltså, och du kan vara likaså! Gud är en fantastisk far som vill förse oss med allt vi behöver...plus massor massor mer! Han älskar dig!

Kram!

RSS 2.0