kissakissa..


Bilden är hittad på Facebook

Seriöst? vad är det för värld vi lever i?
Skrattretande! Dessa små pojkar ska veta en sak..att Jesus ser på dom med en ren, djup och innerlig kärlek och tänker "älskade pojkar små, varför så trottsiga?" ;)

da holy frickin' ghost!



Duvan står för den helige ande, enligt skriften




LÖRDAG!

Jag ska festa så sjukt hårt ikväll! Förfest hos en polare, sedan blir det utgång! vi ska ut och göra stan osäker! Kommer bli så sjuuuukt roligt! Men jag måste ta det lite lugnare med alkholen den här gången, förra gången vaknade jag ju upp rådhusparken! LOL!

Men om vi ska vara allvarliga nu, såhär lever alldeles för många ungdomar idag! Jag dömmer ingen, men varför vilja leva på detta sätt som egentligen bara har baksidor? Jag tvivlar inte på att man säkert har skitroligt, att det är askul att festa! Men, om man tittar på konsekvenserna? Och på riktigt..du kan bli minst lika full av den helige ande, och göra helt crazy saker, men skillnaden är att när du vaknar upp dagen efter så slipper du den sura smaken av gammal öl i munnen, du slipper ett bultande huvud och du slipper illamåendet! Du slipper hoppas att du inte gjorde något du kommer ångra!  Klockrent, eller hur? Istället vaknar du med en känsla av lycka, en känsla av liv och kärlek! I Apostlagärningarna så berättas det när den helige ande faller över Petrus och hans polare, och folket runt omkring flockas omkring dom, hånskrattade och sa "dom har druckit sig fulla på vin.."

Så, det finns nog en likhet i att bli packat på alkohol som att bli packad av Gud!
Utåt sätt alltså! Så, varför inte pröva Gud istället för Smirnoff Ice?

 


Frågestunden och Jan Stenmark

Japp, av 60 läsare var det 5 stycken som ställde en fråga! Men jag ska minsann svara på dom...

1. "Tycker du att det är jobbigt att jag kommenterar din blogg. Är det tönt/tant-varning när mammor läser sina söners bloggar? Hepp...."

Svar: Nej, älskade moder! Jag tycker det är jättekul att du är så engagerad i min blogg. Älskar dig!

2. "Vad har du för framtidsplaner?"

Svar: Jag har inga direkta framtidsplaner mer än att ära Gud i allt jag gör! Jag vet inget om min framtid helt enkelt!

3. "Hur kommer det sig att du började blogga?"

Svar: Ja, en människa gjorde det, och då började jag med..lite på skoj sådär! Sedan så fick det bli ett redskap till att berätta om Gud och uppmuntra människor!

4. "Vad är det första du gör när du vaknar och sista du gör innan du lägger dig"

Svar: Det är olika från morgon till morgon! Oftast trycker jag nog på snoozeknappen på telefonen ;) Det sista jag gör är att be!

5. "Hur kom det sig att du blev kristen?"

Svar: Jag var killen som bråkade, och mådde helt galet dåligt! Jag mådde dåligt av all pornografi jag tittade på, jag mådde dåligt av alla människor jag slog, jag mådde dåligt av att inte veta vem jag var, jag mådde dåligt av att vara hemsk och arg mot mina föräldrar, jag mådde väldigt dåligt helt enkelt!

Men Gud kan förvandla! Tiden innan jag blev frälst, hade jag nästan sagt att jag hatade Gud! Men under ett möte jag på något sätt hamnade på så rörde Gud vid mig! Jag minns att jag låg på marken, för mina ben bar mig inte! Jag grät, jag skrattade, jag grät igen..
Jag hade äntligen hittat det jag letade efter! Bekräftelsen jag sökte, glädjen jag sökte, hjälpen jag sökte! Allt fanns hos Gud! Jag vet inte hur länge jag låg där, men under den tiden fick Gud tvätta mitt smutsiga hjärta! Jag fick ett rent samvete, ett nytvättat hjärta! Gud tog av mig mina smutsiga och trasiga kläder, han tvättade mig ren och klädde mig med nya fina kläder!

Ja, Gud visade sig verkligen för mig! Hur torrt livet än känns idag, så är denna upplevelse en upplevelse som gör att jag aldrig kommer kunna förkasta Honom! Långt svar..men så var det!

 Förresten så älskar jag Jan Stenmark..








Frågestund med Eddie

Okej, jag vet inte alls hur responsen kommer bli på detta! Och det kanske är lite töntvarning på det..
Men jag har sett detta på flera bloggar nu, och jag tänkte göra detsamma! Bara som en kul grej, inte alls seriöst, okej?

Du får iallafall fråga mig vad som helst och jag ska försöka svara..
Jag reserverar mig dock mot att svara på frågor som är oseriösa och är för ingående på mitt privatliv...

Jag har ändå ca 60 läsare, några frågor borde väl droppa in? Så kommer jag att svara imorgonkväll!

OKEJKLARAFÄRDIGAGÅÅÅÅ!!

24 aug - tandköttsinflammation



Japp, så är det! Imorse blev det ett akutbesök hos tandläkaren! Jag har en inflammation i tandköttet som spridit sig till käken, örat och halsen, sucks..

Men Gud är en fantastisk Gud! Jag har varit på Löttorp i helgen på församlingsläger! Ett tillfälle till gemenskap med andra medlemmar i församlingen, en chans att lära känna nytillskotten osv. Jag älskar verkligen min församling, och jag älskar att det har blivit en sådan tillökning av människor med invandrarbakgrund! Massa olika kulturer som möts! Jättehäftigt! Ett kvällsmöte hade ett inslag som handlade om det som jag delade för några inlägg sedan - om förlåtelse!
Två bröder från Iran hade inte pratat med varandra på flera år, men Gud var där och inför hela församlingen så kramades dom och förlät varandra! Oj oj, inte ett öga var torrt! Hela den kvällen var så sjukt bra, jag har inte gråtit så mycket på ett bra tag! Allt för Guds storhet! Det är verkligen inte av sorg man gråter, utan för att Gud blir så påtaglig! När han ger oss en kärleksfull beröring, bara en liten pust av hans omsorg och storhet så blir man så berörd! När man ser vad Gud gör hos människor, tex. att sudda bort stoltheten hos dom där två bröderna, så att dom kunde återförenas! Ja, det är gripande..

Jag önskar att varenda människa på våran jord fick uppleva Gud sådär nära och påtagligt!

Löttorp

Kära vänner!

Den här bloggen kommer tillsvidare inte uppdateras..
För idag åker jag till öland! Så ni får vänta tills på söndag ;) Då kommer det bloggas igen!

Ha det svingött, och Guds ljuvliga välsignelser över er!

Everlasting God





Sitter och lyssnar på Everlasting God! Jag sökte på Everlasting God och fick upp massa versioner av den! Så nu rullar den liksom, samma lovsång men olika tappning varje gång! Härligt!

Idag har jag funderat mycket på förlåtelse! Och jag kan inte annat än att säga att det finns en enorm kraft i att leva i förlåtelse! Förlåtelse löser dig från att hamna i bitterhet, förlåtelse för samman splittrade familjer, förlåtelse läker brustna förhållanden till människor i ens närhet! Både att släppa på sin stolthet och be om förlåtelse, men också att ge förlåtelse till någon!  Jag är en man med ibland ett alldeles för stort samvete, och jag avskyr den gnagande känslan av att vara osams med någon, jag avskyr det dåliga samvetet man får när man sagt något riktigt onödigt till någon! Och ja, ett "förlåt..verkligen" reparerar hela situationen! Tänk om alla levde i förlåtelse! Då skulle många fler människor leva ett liv utan bitterhet! I Lukasevangeliet säger Jesus något i stil med "Hon har fått förlåtelse för sina synders skull, därför visar hon stor kärlek. Den som får lite förlåtelse, älskar lite med" Ja, nu skrev jag det på en något modernare svenska.
Förlåtelse innebär mer kärlek! Och visst vill vi leva på en kärleksfull jord? visst vill vi känna kärlek i våra umgängeskretsar?


Jesus tog våra synder och förlät oss, varför ska inte vi kunna förlåta varandra?


Till dig som känner att du borde förlåta/ge förlåtelse;
Just do it! Det finns en mäktig kraft i förlåtelse, en kraft som är så stor att vi nästan inte förstår den..
Jag upplever att någon som läser min blogg, känner ofrid pga att du ofta bråkar med en familjemedlem!
Även om du upplever det så att det inte är du som bråkar, be om förlåtelse för det lilla du gjort! Och jag lovar att det kommer hända grejer!

Gud välsigne dig!


Slow moves



Den här killen har köpt en ny laptop idag!
Jag trottsade machysterin och köpte en PC istället..funkerar alldeles utmärkt till det lilla jag gör!
Dvs bloggar, chattar, facebookar, redigerar lite bilder  i photoshop och ritar i paint!
Bilden är förövrigt en sunkbild från en spelning med ITM i höstas! Blond kille!

Jag längtar så galet efter att få börja leda lovsång igen! Nu till hösten så har jag fullt ansvar för lovsången i vårat ungdomsarbete! Det känns så sjukt bra! Lovsången är det som brinner starkast i mitt hjärta, och jag känner mig kallad av Gud att leda folk inför tronen! Älskar att få ära Gud med musiken!

Peppar järnet!

*suck*



Idag var Evert Bjärkhed, pastor i Allians Huskvarna och predikade hos oss! Samtidigt så predikade våran pastor Stefan Salmonsson i Allianskyrkan! Ett pastorsbyte för en söndag alltså. Riktigt bra predikan, och det jag fick ut av den var att bön inte alltid måste vara en massa långa ord. Ibland kan en suck vara en bön och Gud vet precis vad den sucken innehåller! Han hänvisade till berättelsen i bibeln där Jesus gör sitt första under. Jesus är på bröllop, och vinet tar slut och Maria uttrycker sig "dom har inget vin", varpå Jesus gör vatten till vin! Ibland räcker det med "jag orkar inte mer" eller bara ett svagt "Jesus" och Gud kommer svara!

Iallafall, jag tycker det var jätteroligt att Evert kom och predikade hos oss! Livets Ord klingar dåligt i folks öron, även i frikyrkovärlden tyvärr! Vi har vårat sätt att vara, andra församlingar har sina sätt att vara, men vi tillber samma Gud! Det är samma Gud som vi kämpar för, och samma Gud vi vittnar om! Jag tror att vi ska ödmjuka oss mer, lägga undan våra attityder till varandra, och istället se till det vi har gemensamt! Då tror jag att vi kommer vinna fler människor för kristus! Människor kommer attraheras av kristendomen om dom ser att vi i Guds familj lever i kärlek till varandra!

Kärlek!

15th åågust

Idag ska jag till mitt kära jobb som Gud välsignat mig med..känns riktigt bra faktiskt!
WOHO!

Och igår var det vätterfesten!
En trevlig tillställning som hålls på vätterstranden inne i Jönköping. Jättemycket ungdomar = jättemycket fylla!
Mitt hjärta bankar för dom här ungdomarna, som verkligen skulle behöva få tag på Jesus istället för alla burkar av starköl dom får i sig! Fyra stycken tjejer i 16-årsåldern fick jag sitta ner och samtala med, dom tycker man är helt knäpp som inte dricker, röker och tror på en Gud. Men i deras ögon så ser man en längtan! En längtan att leva för något högre, en längtan att leva ett liv i renhet och glädje! Aja, att bli en kristen kan ibland vara en process, så att skicka med dom här tjejerna Guds välsignelse är nog en bra början iallafall!

Kärlek / Eddie

Ovan där



Helt genialiskt! Det var tider det när sådant här faktiskt var helt accepterat i svensk kommersiell TV!
Svensken idag behöver detta mer en någonsin!

ZzzZzzZ

Hej!
Idag har jag jobbat, det var verkligen värt! Lite stressigt idag dock, men ja..jag är verkligen glad för mitt jobb!
Efter jobbet så gick jag till ett annat café i stan och hookade upp med Lydia, Klara och Annie!
FINA TJEJOR!

Och just nu medans jag skrev detta, så upplever jag att Gud vill säga något till någon som har sjukt svårt att somna om nätterna, till någon som drömmer mardrömmar om nätterna..ja, någon som känner sig rädd när man släckt lampan för att sova! Gud har svar på allt, så här kommer några ord från honom!

"Då ska du vandra trygg på din väg, din fot ska inte slinta.
När du lägger dig skall inget förskräcka dig, och när du lagt dig ska du sova gott.
Du behöver inte frukta för plötslig skräck, eller för ovädret som kommer.
Ty Herren ska vara din förtröstan, han ska bevara din fot för snaran"

Detta är ett litet stycke ur Ordspråksboken 3! Ta det till dig! Inget ska hindra dig från att sova sjukt skönt!
Be en bön när du släckt lampan, all rädsla viker för namnet Jesus!

Break me now




Jobbat ganska länge idag, och ska jobba lika länge imorgon och på onsdag!
Det är stressigt, det är intensivt, man är aldrig stillasittande! Men det är kul, och jag känner mig så galet välsignad!
Gud är kärlek mina vänner! Han har omsorg om oss, och han ser till vårt bästa!

I kristus! / Eddie

OCH GRATTIS LILLEBROR TILL KÖRKORTET!
Jag visste hela tiden att du skulle fixa det :)

Dúfva



Well, Dúfva är nya namnet på bandet!
Det uttalas [Dova]

Vi håller på med en ny myspace, och snart så kommer det finnas lite låtar där med!

This is twice now..



Såhär ser en arbetsdag ut för mig..
Idag när jag stod i kassan så kommer min far in genom dörren med kameran i högsta hugg!
Imorgon är jag ledig, och då ska jag till kyrkan och prisa Gud så det står härliga till!



We are the world



Johanna länkade en mycket bra video som är värd att läggas upp här på bloggen!

Beat it!

Jag känner mig så välsignad som fått ett jobb alltså..
Det är nånting att tacka Gud för varje morgon!

Just nu skriver jag musik som en tok, vi har tre spelningar bokade september-oktober och vi har ingen full setlist ännu!
Men det blir bra, det blir det. Dessutom så ska vi byta namn, ett band från Tyskland hette samma sak, och dom var dessutom före oss med det! Så nu har vi några nya bättre namn på G faktiskt, så vi får se vad vi kommer döpa om oss till..

Och en helt övergripande söt tjej kom och handlade mackor av mig idag, och sedan satt hon på min buss hem, då möttes våra ögon och hon gav mig ett leende! Jag tror hon kände igen mig, och jag hoppas att hon kommer och handlar hos mig snart igen ;)

Nu ska jag dra och träna magen!
Var välsignad, glöm inte att du är en juvel i Guds ögon! (och i mina)

Are you talking to me?


För mig är det otroligt viktigt att ha ett fungerande böneliv..
Trotts det så är jag ganska slapp med att ta mig tid för att umgås med vår Far. Ofta tänker man, "äh, jag gör det sen.." eller "IMORGON! då lovar jag att jag ska be". För mig blir det aldrig så, att jag gör det senare, utan när man lägger sig på kvällen och man precis håller på och somna så påminner Gud en att "mitt barn, varför umgicks vi inte idag?" så man slänger iväg en snabb och ofokuserad bön om att Gud ska bevara en från mardrömmar! Någon som känner igen sig? Såhär är det för mig iallafall!

Igår gick jag och lade mig tidigt, jag somnade runt 11 för att vara riktigt utvilad till första arbetsdagen!
Klockan sju så vaknar jag, klarvaken och Gud säger åt mig "vi ska umgås lite du och jag", så jag kliver upp ur sängen och lyder honom! Och faktiskt..detta har varit en av dom bästa dagarna på länge! Det har verkligen inte hänt något speciellt, jag har jobbat och tränat, men vilken skillnad det blir! Jag har känt mig så sprudlande glad, så peppad, så frimodig!
Att starta morgonen med att bön är minst lika viktigt som att starta dagen med en bra fukost! Så, från och med nu så ställer jag klockan en halvtimme tidigare för att prata med Gud, läsa hans ord och få i mig det jag behöver för att orka leva ett rent och levande liv tillsammans med honom! För att orka vara ett föredömme, en lärljunge och för att vara beredd om någon i närheten behöver någon som ber för en, pratar med en, ja...tar tid för en helt enkelt!

Så, summan av kardemumman är att umgås med Gud är en nödvändighet!!

Emil Wästlund från Draftinge



Har hängt med världens bästa Emil idag..
Helt galet vilken fin grabb det är alltså! Tycker om honom järnet!

lök

Allt känns tomt
luften har gått ur mig.
Svårt att fokusera,
bara en enda tanke finns.
Vart jag än vänder mig
så ser jag dig.
Du har etsat dig fast vid min näthinna.
Du vägrar lämna mina sinnen.
Varför?
Jag vill glömma!

Borgentreich

Hemma från Tyskland..
Det var minsann en upplevelse, vi var på en kristen festival där alla drack sjuka mängder öl..
Jag dömer ingen, men jag tycker inte det är okej alltså! Men det var trevligt i övrigt, Intohimo gjorde en sjukt bra spelning!



Glada gossar på båten över till Tyskland..


Vi bodde i såhär...ganska tråkiga rum, men det funkade


Inne på discot hade dom en sexdocka i en bur?

RSS 2.0