sistaseptember

Idag har jag inte så mycket blogginspiration!
Ser mest fram emot helgen då jag ska till Örnsköldsvik och spela med mitt band. Det blir pepp. Och på bussen hem från jobbet började två män bråka med varandra, vilket slutade i att den ena drog kniv mot den andre. Ingen tvekan om vem som regerar på våran jord. Men en dag ska det vara slut på sånt! Praise the lord!

Bridges in the sky

Idag har jag jobbat, och tränat. Det var min dag.

Sedan så är det klart att Dúfva spelar på Livets Ords ungdomskonferens. Youth09. Vi är sanslöst peppade, det känns iallafall för mig, riktigt stort att få spela där! Det går riktigt bra för oss nu, på lördagmorgon åker vi till Örnsköldsvik för att spela på One night session. Makalöst roligt att få dra iväg sådär!

Och, jag har hämtat ut min nya jacka. Den är sjukt 80, kommer lägga upp en egobild när jag har den på mig. För jag vill stolt visa upp hur snygg den är! Nu ska jag fixa kvällsmat innan jag springer mot min sköna säng!

Guds välsignelser!

Dagens låt: Kyte - Bridges in the sky

Dreggedragg

Skvaller? Baktal? Skitsnack?

Nej tack, det tillhör inte Guds rike. Tänk vad vi människor är duktiga på att skvallra, om arbetskamrater, klasskompisar. Predikan idag handlade om just detta! Vilken doft, vilken atmosfär ska vi kristna sprida?
Jag kände mig nästan lite provocerad, kanske just för att det träffade mig så hårt! Det är dags att vända om, och det hjälper inte att "tvätta" sin tunga, vi måste ändra oss på djupet, ändra oss i våra hjärtan! Det hjärtat är fullt av talar munnen, står det i Bibeln. Jag vill inte sprida en äcklig doft av skitsnack omkring mig. Jag vill att folk ska känna en doft av vältal, en doft av kärlek till mina medmänniskor. Så, där fick jag något att tänka på. Vilken attityd jag visar, och vilket språk jag talar.

Well, skön helg annars! Ledde lovsång på Livets Ord i fredags, hade jordens stressigaste dag på jobbet. Höstmarknad = En miljon hungriga människor, behöver jag säga nått mer? Senare blev det rappakalja hemma hos livets man. Joakim Berguist, som förövrigt fick till jordens roligaste förklaringar på orden som lästes upp, ex. Dreggedragg = "En äldre man som är full och spyr och ställer till oreda"

Ha en fortsätt fin helg!

Vackra du!

Ett litet kort inlägg till dig som vaknar på morgonen, ser dig i spegeln och tänker "vad ful jag är.." Till dig som mår dåligt på jobbet eller i skolan för att du känner dig ful. Jag har nått att säga dig!

Du är vacker, du är skapad till Guds avbild. Och han skapade dig vacker. Lyssna inte på lögnerna som viskas i ditt öra, slå bort dom! Var glad över att du är ett Guds barn! Med en stark kärlek älskar han dig, ditt useende, din röst..Ja, hela dig med allt vad det innebär.



Glöm aldrig det!

trallala

Cellgrupp ikväll! Galet uppmuntrande!

Gud är så god, och jag är så förväntansfull på vad Gud vill göra den här hösten! Framförallt i min egen församling, känns verkligen som att något stort är på gång! Man kan riktigt känna födslovärkarna, och snart så hoppas jag få se skörd. Jag längtar efter väckelse, där ungdomar verkligen får möta Gud sådär otroligt starkt. Jag vill se ungdomar bli helade, befriade och upprättade! Se en helt ny, radikal, Jesusföljande ungdomskultur i Jönköping. Woho! Jag längtar, och jag tror att det snart kommer att hända!

Vill förresten annonsera ut att vi har ungdomsmöten varje fredag 20.00 på Livets Ord.
Och nej, Livets Ord är inte farligt, vi bits inte, vi kommer inte att skrämma dig, vi klättrar inte på väggarna etc etc.
Kom dit, låt dig dras med i härlig lovsång, få ett uppmuntrande ord till dig, och njut av fint umgänge i vårat nya ungdomscafé! Om du bor i trakten så tycker jag absolut att du ska ta dig dit!

Ha en välsignad natt!







22

Idag blir det mor&son-dag på stan! Det kommer bli livet, jag älskar min mor!
Hon är nog den som läser och kommenterar min blogg aktivast! Söt!
Har ingen blogginspiration såhär på morgonkvisten! Men ikväll kanske jag lägger upp nått trevligt!

Ha en helskön dag!

Kom


En bild från Fridas trädgård i Forserum


Idag gjorde jag något jag inte gjort på väldigt länge! Jag sov istället för att gå på söndagsmöte!
Men jag kände att jag fick det, jag har haft fullt upp i flera veckor nu. Stress hit, och stress dit..
Det var riktigt skönt att få lämna mobilen på nedervåningen och sova tills jag vaknade av mig själv. Och faktiskt, så kände jag mig andligt tillfredställd av det! Så, idag så sov jag riktigt länge. Den här dagen har än så länge bara bjudit på en kebabrulle och ett gympass! Att gå till gymmet i sin ensamhet är riktigt fint faktiskt.

Idag skrev jag en ny lovsång, "Kom" heter den. Det är en bön, en mycket enkel bön. Livet är inte alltid sådär happypappywoho som man kan önska, då kan en sån här lovsång vara skön att uttrycka sig med!

Kom till mig, jag behöver dig

Så enkelt är det, jag behöver Gud! Mer än något annat!

mwihi

Mys hemma hos bellabus! Det blev lite för sent, läre ju vara trött hela dagen nu..

Bellas blogg <--

Livet på mackan



Jag älskar att jag får umgås med såna här charmiga flickebarn varje dag! Jag gillar livet som ensam kille på Mackmakeriet! ;)

Stay Awake

Idag på morgonen har jag laddat ner Spotify till min kära far! Så nu sitter han helt salig vid sin dator och hittar gång på gång låtar som han lyssnade på i sin barndom - "åh, eddie..eddie, den här spelade jag i mitt pojkrum hemma i norrköping" "ÅH DET ÄR INTE SANT! DEN HÄR? JAG SPRITTER AV LYCKA!" Ja, kul att man kunde glädja någon denna torsdagsmorgon! Idag väntar ett arbetspass, och sedan rep till kvällen! Imorgon spelar Dúfva på Move09 på Kungsporten här i Huskvarna. Så alla som är nyfikna på oss borde ta sig dit! ca 22.30 i cafét spelar vi!

Visst är det fantastisk att Guds nåd är ny varje morgon! Det är inte samma nåd som han gav dig igår, den är ny idag! Ny dag, nya möjligheter. En helt ny dag som Gud planerat in i minsta detalj för dig! Guds nåd är en gåva, vi behöver inte prestera för att få den! Gud ger oss den, är vi villiga att ta emot den? Mmm-mm, jag älskar Gud! Så, låt honom lysa genom dig idag. Be att Gud ska få glänsa i dina blickar, i dina leenden, i dina ord! Tro mig, det syns. Likt en god parfym, så sprider du en vällukt omkring dig när du har Gud i hjärtat!

Ha världens bästa dag!

Ny design

Lite ny design här med! Eller, nytt färgtema kanske man ska säga..
Headern är dock ny, men är inte helt nöjd med den! Får se hur länge den stannar!

15

Idag har jag köpt jeans..
Gick in på carlings, och möttes av en ensam Jackson schtekdansandes till någon technolåt! Jag hade bestämt innan att jag absolut inte skulle köpa nått över 200 spänn! Det första jag fick ögonen på förutom Jakob, så var det ett par jeans på tjejavdelningen! Ett par Lee, så sjukt snygga var dom! Jag kunde inte förmå annat än att köpa dom, och 799 var faktiskt inte så farligt...realization var det ju.

Men varför köpte jag dom egentligen? Jag har redan minst 7 par byxor, när det finns människor här i sverige, när det finns hemlösa i våra städer som knappt äger ett par byxor. Ja, nu fick jag plötsligt en väldigt nöd för dom människorna. Fatta vad mycket gladare jag blivit om jag köpt ett par byxor till en hemlös man eller kvinna istället!

14

Idag kom det in en man på jobbet som måste ha varit sänd från Gud!
Jag var ganska låg och opepp på jobbet, och så kommer denna mannen in, han var en vanlig man, men sättet han pratade på, log på och orden han sa var Jesuslikt! Jag vet inte om han var en kristen eller ej, men använd av Gud...det var han! Well, den mannen gjorde min dag iallafall, och jag önskar jag kunde tacka honom för att han var så sjukt positiv och glad mot mig! Så, jag får tacka Gud istället att han använder människor på det där sättet!

Här nedan följer en bild från spelningen i Norrköping!


Pretty little thing

Ibland måste man inte vara så peppad! Man får tycka att allt suger, och att allt inte går som man vill! Man får det.
Oavsett hur underbar Gud är, så ligger det i människans natur att inte ligga på topp jämt! Så känner jag lite nu, men samtidigt så känner jag hur Gud är med mig! En trygg känsla av vetskapen att han bär allt i sin stora starka hand. Kanske är du i en situation i ditt liv där du känner att inget går som du vill, någon närstående kanske är allvarligt sjuk, du kanske har förlorat ditt jobb, eller något annat som känns helt värdelöst! Jag vill bara säga till dig att du får vara arg, du får vara besviken, du får skrika och vara arg på Gud! Men, han bär det i sin hand, ibland blir det inte som vi tänkt oss och vi måste kanske gå igenom vissa saker för att växa som människor. Detta säger jag främst till dig som har en tro på Gud. Och ja, poängen jag vill få fram är att; Bara för att du är kristen, så måste du inte alltid känna ett tvång att vara jätteglad och positiv. (för ett tag, annars kan du hamna i bitterhet)

Dagens lilla notis..


noticed




Trött, låg och opepp idag....prickig kille förövrigt

Utkast: Alla som ...

Alla som bor i östergötland borde ta sig till Korskyrkan i Norrköping imorgonkväll!
Klockan 20.00 så leder jag, david och marcus lovsång där, för att sedan byta skepnad till Dúfva, då ska vi ha spelning där efter mötet! Peppa! Kommer bli fett, vi är så sjukt taggade! Så sjukt fett att få leda lovsång i en annan kyrka, känns skitcoolt! Ett riktigt previlegium!

Idag har jag jobbat morgonpass, hoppade in för Stina som var krasslig! Sedan har vi fixat med tramporgeln, modiferat om den något så att den ska bli lättare att ta med sig! Sedan blev det en Second Hand-runda med pojkarna, vi hittade en fräsig ljusstake vi ska ha på orgeln imorgon när vi spelar! Med levande ljus i..

Men ja, kom imorgon om du bor i närheten av norrköping :)

kärlek


Dúfva




Kolla in Dúfvas myspace! Klicka HÄR för att komma dit! Finns inga låtar där ännu, men njut av layouten så länge! Vi kommer att spela in en demo eller EP inom kort! Men vill du höra oss live så har vi tre spelningar bokade än sålänge, vi kommer att spela i;

11/9 Norrköping

18/9 Huskvarna

3/10 Örnsköldsvik

Jag tycker även att du ska gå med i våran facebook-grupp! Då kan du hålla dig uppdaterad om vad vi håller på med!

Feta blessings!

7

Börjat den här dagen med ett gympass tillsammans med Jakob! Värd kille, värt gym, värt liv!
Nu har vi precis käkat pasta och köttfärssås och väntar på att jag ska börja jobba. Jag jobbar stängning idag! Riktigt skönt arbetspass!

Midland



Jag älskar min bror!

Han och hans vän Manne har startat en liten humorduett vid namn Silly Smirks!
Jag tycker detta är skitroligt! Så kolla in deras youtubekanal HÄR

Möte, rep och spelning på Insikten idag annars! Dawn Arise var feta, och jag dansade faktiskt litegrann på sista låten! Det var längesedan jag joinade moshpiten på en spelning! FETT!

Feta blessings!

Time to send someone away





Vilken dag! Första gången jag jobbade ett heldagspass. Det var fantastiskt slitigt faktiskt, men det kändes extra skönt att sluta. Men jag trivs verkligen skitbra! Livets arbetskamrater har jag..

Imorgon vill jag bara säga att alla borde röra på sina rumpor och ta sig till Livets Ord, för då är det ungdomsmöte igen! Komsi komsi! Kristen som okristen, det kommer bli pepp! Vårat ungdomsarbete heter alltså Atheart, vilket har som betydelse att vi vill tjäna Gud av hela hjärtat! Vi vill se ungdomar brinna för Gud av hela sina hjärtan.

Och ja, jag tyckte det behövdes lite nya egopics på den här bloggen ;) Jag har klippt mig med, det behövdes verkligen!

Gud välsigne dig!

Ps. Vill förövrigt tipsa om livets kille! José González! Han har skrivit livets låt och den tycker jag du ska lyssna på! Klicka HÄR för att komma dit! (om du har spotify vill säga)

2 sep

Vill bara säga att jag tycker det är fantastiskt roligt att det börjar kommenteras en del!
Tveka aldrig att skriva om du känner för det! Oavsett om det är positivt eller negativt :)

Idag har jag varit på cellgrupp, där togs ett bibelord upp som verkligen slog mig med storm!
"Han som som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss" Efesierbrevet 3:20

HAN, DEN MANNEN, JESUS, verkar i MIG! Och han verkar i DIG! Fatta vilka underverk vi kan göra i hans namn!
Allt vad vi tänker att Gud kan göra, plus ännu mer förmår han att göra! Så stor är han, så stor att det övergår vårat förstånd! Vad har vi att vara rädda för egentligen? Ja, bara en lite kort notis till dig som är osäker på om Gud verkligen kan använda dig, verka genom dig, lysa genom dig! Där har du löftet, han kraft verkar mäktigt i dig! Inte litegrann, inte lite sådär lagom mycket..utan mäktigt verkar hans kraft i dig!

Puss och bless!

Du och jag, Jesus. Ja...du och jag, Eddie






Sitter här i min ensamhet, med endast två smörgåsar som sällskap! Men snart finns dom inte mer, för jag tänker nog äta upp dom!

Fast, jag tar nog tillbaka det jag sa! Jesus är ju faktiskt med mig hela tiden, verkligen hela tiden! Det är tryggt att veta faktiskt, och det är faktiskt ganska häftigt att man kan hänga och chilla med honom! Jag fattar inte varför man inte gör det oftare, för Jesus är livets kille. Den absolut bästa vännen man kan ha, en vän som inte kan svika en, inte ens om man sviker honom. Och när du ber om förlåtelse så kramar han om dig och säger "Det är glömt nu! Vad har du gjort idag? Jag vill gärna veta!" som om inget hade hänt! Det är väl en livets vän ändå! Och ja, rent fysisk sätt kan man känna Jesu omfamningar! Jag får gåshud, gråt i halsen och hjärtat bultar extra hårt och såklart en känsla av lycka och frid!

Jesus är den bästa vännen man kan ha, och han vill inget hellre än att vara din vän med! Han vill sitta och snacka, prata om hur du mår, höra hur din dag har varit! Han vill höra dina problem du har med din flick/pojkvän, och han vill höra alla grejer du är tacksam för! Well, skulle kunna sitta jättelänge och skriva om vad man kan prata med Jesus om! Faktum är att du kan prata om allt! Ja, jag önskar jag vore bättre på att bara hänga med honom, för oftast så kan bönelivet bli väldigt krystat! Man tar sin bibel, sätter sig på sängen och så försöker man be liksom. Jag brukar istället gå ut på kvällen, gå en lång promenad och prata i normal samtalston med honom! Som om han vore en fysisk person som gick brevid än, då brukar jag få ur mig allt jag vill prata om och även om man inte hör hans röst rent fysiskt som svar så ser jag ändå inombords hur han går där jämte mig, håller om mig med sin trygga arm och bara lyssnar och nickar kärleksfullt!

Är det någon som orkar läsa mina inlägg!?
När man läser "bloggtips" så ska man tydligen skriva korta notiser bara, för annars tröttnar folk! Aja, ni får stå ut! ;)

RSS 2.0