Reklampause

Jag har två norrländska vänner av honkön vars bloggar måste besökas. Läs!

Datorspelin




Vattenkanna





Giving






Ge!

Det är väl fantastikt att kunna ge! Ge av det man har liksom.
Idag predikade våran ungdomspastor på söndagsmötet. Han talade om just det, att ge! Det du har fått som gåva, ge som gåva. Finns många bibelord som talar för att vi ska leva en generös och givande livsstil, och jag förstår varför det gör det! För det är så saligt att få ge. Det måste inte alltid handla om pengar, det kan handla om att du ger av dig själv, att du delar med dig av din tro. Eller att du hjälper den gamla damen av bussen när bussen inte "nigit" tillräckligt för att hon ska nå ner till trottoarkanten. En givande livsstil behagar Gud, han tvingar ingen till att leva så. Men jag har blivit starkt utmanad på den här fronten, att släppa lite på mitt svenska giriga sinne och börja ge mer!

24

Igår var det ungdomsmöte, sedan var det megahäng hos Big J. Jag och min bror Tom åkte dit.
Jag har träningsvärk i skrattmusklerna idag kan jag meddela. Välsignad man är alltså som har så roliga polare!

Jobba idag, sedan ska jag, jocke och jake hänga med våra kvinnor. Förhoppningsvis! Det blir awesome!

Kram!

Johanna



Igår lunchade jag med finaste Johanna! Jag är så glad att jag har så fina vänner.
Det blev Jensens till mat, och sedan lite Second Hand efter det. Ja, sjukt bra tjej det där alltså!
Hon har dessutom livets pojkvän, det är fett när två så sjukt bra människor hittar varandra. Gud signe henne.

Idag har jag jobbat heldag och repat. Dúfva är livet.

Kvällstankar..





Jesaja 55:11 "Så skall det vara med ordet som går ut från min mun. Förgäves skall det inte vända tillbaka till mig utan ha verkat vad jag vill, och utfört det vartill jag har sänt ut det"

Eller "Så är det med ordet som kommer från min mun; det vänder inte fruktlöst tillbaka, utan gör det jag vill och utför mitt uppdrag" Som det står i en annan översättning.

Kanske känns det torrt då du vittnar för dina klasskompisar, arbetskamrater och andra du möter.
Du får bara massa jobbiga motargument som du kanske inte kan svara på. Men, tänkt då på detta!
Jag tror egentligen inte att det är dina motargument som är hela poängen med vittnandet! Hur du än blir bemött när du vittnar om Jesus så läggs ett litet frö där. Ett frö som en dag kommer att börja växa. I nödens tid kommer fröet att ge dom tanken "Hm, jag mår skit. Hur var det nu? Jesus är kärlek? Jesus är frid? Ja, skulle sitta fint med lite frid i hjärtat nu" Och vips, där börjar fröet att blomma!

Jag vet själv hur sjukt jobbigt det kan vara att vara ett vittne för Jesus. Men, keep on fighting! Jag får kämpa varje dag. Men jag vet, att oavsett hur dålig jag är på att diskutera, så lägger Gud ett frö där! Och det är det som betyder! Bara vi försöker leva efter det vi står för så gott det går, så att folk runt om ser att vi är äkta. Så spelar det inte så stor roll om vi inte kan svaret på frågan "Hur fick man plats med alla djuren i båten?"

Något jag tänkte på ikväll..
Natti!



Sae Fajve



Jag älskar min bror så sjukt hårt. Och Manne, som förövrigt har blivit en extralillebror.
Så, jag älskar mina småbröder ;)

Slumdog Millionaire och promenad



Jag och min bror fick i hemläxa av ungdomspastorsfrun att se Slumdog Millionaire.
Och ja, den berörde mig helt makalöst mycket! Den hamnar lätt på min top 5-lista över dom bässta filmerna jag sett någonsin! Och peppen på Indienresan jag ska göra i vår är helt sjukt mycket större nu, efter att jag har fått se lite indisk kultur. 

Och, jag älskar min mamma. Hon är livets kvinna! Så skönt att ha en mor som säger "Eddie, kom så går vi ut en sväng.." Så går man bara, flera kilometer och pratar om ditten och datten. Allt ifrån tjejer till församlingar.
Vi gick en lång promenad på obelysta lervällingsvägar. Och för att citera min mor "Din morfar älskade mörkret.."mörkret är vila" brukade han alltid säga" Och så är det nog. Well, ta till vara på dina föräldrarelationer! Någon som läser detta kanske inte har några föräldrar att ty sig till. Till dig vill jag säga att du alltid har en far i Gud! Och det föräldraskapet är mer kärleksfullt än något annat föräldraskap.

Jag har jobbat idag med..om det intresserar någon!

Var fett välsignad!

Jesaja 6

I det år då kung Ussia dog,
såg jag Herren sitta på en hög och upphöjd tron,
och släpet på hans mantel uppfyllde templet.
Serafer stod ovanför honom, var och en hade sex vingar:
Med två täckte de sina ansikten,med två täckte de sina fötter
och med två flög de.
Och den ene ropade till den andre:
"Helig, helig, helig är HERREN Sebaot,
hela jorden är full av hans härlighet."
Rösten från den som ropade fick dörrposterna och trösklarna att skaka,
och huset blev uppfyllt av rök.
Då sade jag: "Ve mig, jag förgås!
Ty jag är en man med orena läppar
och jag bor ibland ett folk med orena läppar,
och mina ögon har sett Konungen, HERREN Sebaot."
Då flög en av seraferna fram till mig.
I hans hand var ett glödande kol,
som han med en tång hade tagit från altaret.
Med det rörde han vid min mun och sade:
"När nu detta har rört vid dina läppar,
har din missgärning tagits ifrån dig och din synd är försonad."
Och jag hörde HERRENS röst. Han sade:
"Vem skall jag sända och vem vill vara vår budbärare?"
Då sade jag: "Här är jag, sänd mig!"

- Utdrag ur Jesajas sjätte kapitel

Är detta inte helt makalöst coolt? Sagan om ringen kan slänga sig nånstans, och detta är dessutom på riktigt!
Ja, jag säger då det. Den som säger att det kristna livet är tråkigt, vet inte alls vad han går miste om!

Amazing

Jonatan länkade en film på sin facebook.
Och jag blev helt tagen! Vilka gåvor Gud ger oss! Fatta vad hon skulle kunna ära Gud med det där?
Folket i publiken blir berörda till tårar av hennes uppträdande. Tänk om hon skulle göra samma grej fast om Jesu död och uppståndelse! Awesome!


Guds ord

"Han svarade mig: "Min nåd är nog för dig, ty kraften fullkommnas i svaghet." Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att Kristi kraft skall vila över mig. Så glädjer jag mig över svaghet, misshandel och nöd, över förföljelser och ångest, eftersom det sker för Kristus. Ty när jag är svag, då är jag stark."

Dom här orden gav Gud mig igår. Igårkväll hade jag några riktiga downtimmar. Jag kände mig ensam och svag i min Gudsrelation. Som man gör ibland. Man kan höra lögnarens ord viskas i ens öra. "Du är inte tillräcklig" "Hycklare". Man hör lögnarens påminnelser om vilka synder man brottas med. Jag bad om ett ord, och första sidan jag får upp är från Paulus brev till Korintierna. Första meningen jag läser är det som står i kursiv stil i texten ovan. Som att Han lyste med en lampa på just den meningen. Orden gav mig styrka och jag kunde näpsa lögnaren, och somna glad och med Guds härliga frid på insidan.

Detta blev bara ett ytterligare bevis på att Gud faktiskt bryr sig om mig, och dig! Bibeln är Guds ord, och inte bara ett bok bland alla böcker som finns. Gud talar genom bibeln. Har du problem med något, något du undrar eller känner dig förvirrad över. Bibeln har svaret! Bibeln är ett oändligt stort hav av svar, och ju djupare man letar, desto mer inser man hur stor våran Gud är! Hur i hela skogen kan jag ens tänka tanken att prioritera att göra en annan sak istället för att läsa bibeln? I'm a fool! Skärpning Eddie! Det är som att bygga ihop bokhyllan Billy utan bruksanvisning!

Natti!

...

TRÖTT OCH GRINIG!

Omfamna mig


Mina älskade vänner från ITM utan för Universal Studios i Hollywood.
Jag är killen i mitten som sitter på huk, med keps och solbrillor.


Idag på morgonen så satte jag mig med min gitarr en stund. Så la Gud ner en text i mitt huvud, som en blixt från en klar himmel! "Omfamna mig" fick den heta.

Kungars Kung
Kommer ödmjukt inför dig
Jag böjer mig
På knä inför din tron

Omfamna mig
Med din kärlek, Gud
Låt din nåd
skölja över mig

I din kärlek är jag fri
I ditt blod är jag ren


Idag har jag lunchat med Jonatan och Charlotte, ungdomspastorsparet. Det var en givande måltid där det diskuterades om den svenska kristenheten, visioner och mål inför hösten och lite pepp inför Indienresan. Glad att jag har blivit satt i en församling med ett sådant fantastiskt ungdomspastorspar! Dom har ett stort hjärta för Jönköping och ungdomarna här! Livet!

Min älskade mor bakar bullar på nedervåningen. Jag ska nog ner och norrpa åt mig några så snart dom är klara.

Ha en fortsatt välsignad dag!


80

Ledig dag! I och med att jag drog ut en tand igår så hade jag automatiskt fått ledigt två dagar efteråt.
Såhär här sitter jag, utan nån smärta i munnen och njuter av tanken på att jag är ledig imorgon med. Visst, jag hade kunnat tjäna lite mer cash, men nu är det som det är!

Idag tog jag 80 kilo i bänkpress med. Alltså, skryter aldrig om träningsgrejer. Men personligt rekord liksom? Hallå?

Godnatt!

Den nya jackan



Här är förresten den nya jackan jag köpte!
Ointressant för er, men jag älskar den. Därför lägger jag upp en bild på den!
I verkligheten ser den lite mer 80 ut. Det är värt. Som skidjackorna gjorde när jag föddes ungefär.

Visdomständer och Indien

Vilken dag! Två timmars jobb och ett tandläkarbesök! Ni vet tandvärken jag skrev om i Augusti. Nu ska den vara finito, för nu har jag dragit ut tanden som ställde till det för mig stup i kvarten! Innan jag skulle dra ut så hörde jag alla möjliga historier om hur illa det är att dra ut visdomständer. Men, det gick på 2 minuter och nu när bedövningen håller på att släppa så känner jag inget mer än en liten öm känsla kring området där tanden satt! Så, detta var verkligen a piece of cake.

Idag är jag glad, väldigt glad! Jag har en Gud att tro på, en familj och vänner. Finns så galet mycket att vara tacksam över! Och idag så tänkte jag berätta att jag ska till Indien över påsk. Ungdomspastorsparet, några andra ungdomsledarkollegor, några ungdomar och jag ska till Indien och vara med och hålla i en ungdomskonferens. Kommer bli aa-haawsome! Jag vill se mirakler! Jag vill se blinda få sin syn tillbaka, döva få sin hörsel tillbaka. Jag vill se människor bli befriade och upprättade. Jag är så makalöst taggad!

Jag vill säga något till någon, vet inte vem, vet inte alls om det stämmer.
Men Gud ler mot dig! Han tittar på dig med glada ögon och med ett stort varmt leende som säger "Åh, jag älskar dig så övergripande mycket!"  Tänk på det, glöm det som blev fel. Guds nåd har sköljt över dig och nu kan du bara njuta av hans kärlek till dig!

Och ett ödmjukt tack till "C". Dina ord värmde mitt hjärta! Gud välsigne dig! :)

FRIDENS LILJOR!


one night session

Just hemkommen från en vansinnig tur till Örnsköldsvik.
Vi somnade 01.00 natten till lördag, 04.30 ringde klockan, 05.00 satt vi i bilen påväg till Norrköping för att hämta Wrestling with angels som skulle åka med oss. 16.15 var vi framme i Ö-vik. Det blev en helskön kväll med bra musik och fint häng. Immanu El var sist ut bland alla band, och när dom spelat klart så var klockan nästan 01.00. Vi hade bestämt innan att vi skulle åka vid 06.00 för att hinna hem. Vi räkade ut att när vi var klara för att gå och lägga oss så skulle klockan vara närmare 03.00! Så, vi åkte hem på en gång. Vi åkte 90 mil till norrland för att vara där i några timmar. Ganska galet. Men vi kom hem trötta men oskadda. Så, nu känner jag mig lite som jag skulle kunna tänka mig att en bakfylla känns! Yrsel och huvudvärk, lite smått illamående. Jag ska aldrig dricka alkohol! ;)

Här följer några bilder från våran spelning. Tack till kära Anna Johannesson för att vi får använda dina bilder!


Jag


David


Marcus

Tack Dúfva och Wrestling With Angels för en helskön norrlandstrip

RSS 2.0