Avatar

Lovsång på Livets Ord! Förmiddagshäng! ! Telefonsamtal! Taco! Bio! Livet är allt bra alltså!

Men, en riktigt fin dag har det varit. Jag åkte till kyrkan, och var där en halvtimme. 12 skulle jag hämta ut biobiljetter, men jag var "lovsångsnödig" och åkte dit en halvtimme och var med under lovsången. Sen plockade jag upp Jakob. Vi åkte till stan för att kolla lite på mellandagsrean, jag hittade en ursnygg vit t-shirt. Sjukt basic, lite u-ringad sådär, oversize! Awesome under skjortan. Sedan ringde jag och småpratade lite me en dam vid namn Carolina. Det var trevlans. Strängbyte på nylonisen tills spelningen på nyårsafton! Tacos på Tacobaren med Martin innan bio. Inte värt pengarna. Sen Avatar då. Denna film som jag hört ska vara den bästa filmen som gjorts etc etc. Men ja, den var riktigt bra. Men inte mer än så! 4 av 5

Tsunamin



Fem år sedan alltså. Fem år sedan den här fruktansvärda händelsen inträffade. Dagen då över 200.000 människor miste livet, varav nästan 600 svenskar. Jag minns att jag satt hemma hos farmor och farfar när jag fick höra om det. Ofta när det händer hemska saker av den kalibern så kommer man alltid att minnas när, var och hur allt var när man fick reda på det! Men iallafall. Jag har suttit i nästan en timme och bara tittat på Tsunamiklipp på Youtube. Man känner en sådär konstig känsla i magen över hur mäktigt havet och naturens krafter är! Vi är så små! Men våran Gud, han är långt mer mäktigare ändå! Vi kan inte föreställa oss hur mäktig han är, men dom här videorna ger en lite perspektiv på hans storhet!

Idag sänder jag iallafall en bön för alla dom som fortfarande bär på sår från händelsen. Och för dom som förlorade sina nära och kära den här dagen.

Annandagjul

Idag ska det firas jul ytterligare än gång. Dock inte lika seriöst som dom tidigare två dagarna. Men det blir säkert ytterligare ett julbord! Fast mormor är grymt duktig på det där med mat, så det kommer säkert vara helt urgott ändå även om man är lite trött på köttbullar, prinskorv, janssons, rödbetssallad osv. Men det ska bli kul att träffa mormor, mostrar och kusiner! Gud välsigne dem!

Saker som gör ens vardag sådär värd..

Satt och läste lite på min vän Elins blogg, och såg att hon gjort den "detta blir jag glad av"-lista! Jag blev så sugen, så här kommer den. Eds lista på saker som sätter guldkant på tillvaron, utan inbördes ordning.


- Spotify
- Klockspel och xylofoner
- Söta mms
- När kunderna på jobbet är sådär extra trevliga
- Att fynda på Second Hand
- Min lillebror
- När någon tar steget att följa Jesus
- Innerliga och varma kramar
- Mina föräldrar
- När någon hör av sig för att kolla hur man mår
- En tramporgel som låter sådär bra
- Att bara spela ut det man bär inom sig på gitarren
- Att prisa Gud
- När man känner Gud beröra en rent fysiskt
- Känslan när man skrivit en låt man är riktigt nöjd med
- Rita fula seriegubbar
- Stora rutiga skjortor
- Skidåkning
- Vårt ungdomspastorspar
- Jocke och Jake
- Att jag får vara lovsångsansvarig i vårt ungdomsarbete
- Bada bastu
- Träningsvärk
- Rena lakan i sängen
- En lång skön dusch
- Massage
- En känslosam kyss (den som blir min kvinna ska få mycket av detta!)
- Bra hårdagar
- När självförtroendet är på topp
- Nattliga promenader
- Snö
- Konferenser
- Att hitta ett nytt band som ger ens öron ett rus
- Marcus och David
- Min mormor
- Sena sommarkvällar med fina vänner
- Att lukta i en precis nyöppnad påse med kaffebönor
- Nattliga bilfärder
- Emil Wästlund
- Att samla på Cd-skivor
- En iskall Coca-Cola i sommarhettan
- Allt folk, och alla minnen från ITM
- Mina minnen från USA-resan
- Att betjäna människor med lovsång
- När man får ett kraftfullt bibelord till sig
- Att göra en god sak för en annan människa
- När sin blogg slår sitt egna rekord i "unika besökare idag"
- En riktigt bra film
- Köra bil

Well, det får räcka för nu! Det finns så sjukt mycket saker i vardagen man kan vara glad åt! Vilka saker i din vardag gör dig extra glad? :)



Juldagen

Härlig dag med storasyster och hennes familj! Julmat, Itzhaks Julevangelium, tomta för kidsen, julklappsutdelning. Precis som igår! Och imorgon ska samma sak ske, då vi ska hem till mormor. Släkten på min mors sida. Jag är alltid lika trött på julmat och julgodis runt annandagen! Haha! Så nu ser man mest fram emot nyår. Dúfva ska spela på nyårsafton, och jag ska träffa en ny spännande bekantskap. Det kommer bli livet förhoppningsvis! Har du inget för dig i nyår, så åk till Uppsala och dra på NIOTIO på Livets Ord! Med största sannorlikhet den mest maxade nyårskonferensen i sverige! Nu är det jag, tom, mor och far kvar hemma. Så vi ska titta på Narnia nu. Den är fin!

Dessutom lite ny design här på bloggen! Om du som läser det här fortfarande ser den gamla designen så får du trycka på "uppdatera" några gånger, eller vänta en stund!

Frid på dig!

Dopparedan



Vänner! Vilken fantastiskt julafton det var igår alltså. I särklass den bästa julaftonen i mitt tjugoåriga liv. Firade lite med mor, far och lillebror! Fick ett munspel, så nu ska det spelas blues! Sedan åkte jag till Malin. Vi läste julevangeliet, pratade, bad och bytte julklappar! Sedan blev det slutet på "svensson svenssons jul" som man tröttnade på redan för 7 år sedan. Allteftersom kvällen gick så blev vi hungriga, och for då till det enda stället som var öppet i stan. Shell/7eleven. Så Malin fick bensinmacksmat av mig i julklapp. Det var livet det! Tills sist en alldeles fantastisk julnattsgudstjänst. Guds närvaro var påtaglig, och det satte en guldstjärna i kanten på den här dagen! Hallelujah!

Idag blir det ytterligare en julafton med storasyster med familj! Mys mys mys!

God fortsättning!

Dan före dan före dopparedan




Nu är man äntligen klar med alla julklappar! Julklappsångesten har legat på mitt hjärta senaste dagarna. Vad ska man köpa till folk? Framförallt när dom säger (njaa, jag önskar mig inget speciellt". Jag är själv likadan, för..man har ju faktiskt nästan allt man behöver? Jaja, nu är det kirrat iallafall! Min lillebror ska få ett....näää, det kan jag ju inte berätta. Stackars Tom! Men ja, nu är allt klart! Jag tror alla kommer bli nöjda över sina klappar! (även du, Malin!)

Jag lyssnar på Demon Hunter! Ett av favoritbanden från gymnasiets början! Livet! Så sjukt 2005!!
Så här nere bjuder jag på en bild från 2005. Det var emohåret som gällde då!



21

Kom igen nu! Sista jobbrycket innan jul! Undrar om Mackan kommer stormas av julhandlande människor, eller om dom flesta är klara med julklapparna, och har påbörjat hemmamyset..

Julmys

Mamma har städat och gjort det julfint hela veckan känns det som. Att komma ner från övervåningen är en fröjd. För alla sinnen! Mina föräldrar är fantastiskt duktiga på att inreda sådär gammaldags mysigt. Hur ska man kunna flytta hemmifrån sen alltså?



En hylla från second hand, som nog var mörkbrun från början. Men efter lite vit färg och en "möbeltatuering" så blev den såhär fin!


Köket!




Vedspisen har varit våran vän kalla vinterdagar. Om all ström skulle försvinna så kan vi få värme i huset, plus att man kan laga mat på den! Att den är snygg är bara ett plus.


Detta är mina älskade föräldrar som tittar på något intressant på TV.

Annars var det julkonsert i kyrkan idag. Det lät bra nog bra utåt. Men jag mimade till det mesta! Två övningar och flera nya sånger. Låten jag kunde bäst var min solosång, men även den failade jag på! Men sånt är livet. Det var en välsignad stund vi hade iallafall, och Gud var där med sin sköna närvaro! Livet!

lördag19



Satt och bläddare i lite gamla fotoalbum. Och eftersom att min kära far har köpt livets bästa skrivare/skanner, så tänkte jag att jag skulle bjuda på en bild sådär bara. En liten liten Eddie!

Sitter i soffan i vardagsrummet med laptopen i knät. Min storebror med familj är här och firar lite jul. Mysigt! Man träffas inte jätteofta ändå. Trött är jag. Tråkigt att man jämt ska vara så trött under vinterhalvåret, men det är väl för att solen är uppe typ en timme om dagen! Fast allt slit, stress och jäkt är väl också en bidragande faktor till tröttheten. Det är inte mindre än att man längtar lite till sommaren! Men först ska det åkas skidor, sen får det bli varmt igen. Känner på mig att sommaren 2010 kommer att bli den bästa sommaren någonsin. Det känns så i magen. Åh, jag är så dålig på att blogga vardagssituationer och annat "allmänt". Jag borde träna på det.

Frid!


Bula och Freda

Jag har ont i pannan. Idag på jobbet skulle jag hämta pappmuggar i vårat förråd som ligger på innergården bakom cafét. Glad i hågen öppnade jag dörren och stegade in i förrådet. Försent så upptäckte jag att det stod en gammal soffstomme precis en meter innaför, och satte hela kroppstyngden på armstödet så att soffat trycktes neråt. Soffan neråt, och mitt huvud fortsatte rakt fram. Smällen var ett faktum. Mina fingrar trevade längs pannan för att känna vart smällen tog värst. Precis vid tinningen gjorde det ondast, och jag kunde ana en liten liten bula. Jag började skratta och sprang glad i hågen tillbaka med mina muggar! Sedan kallades jag bulan resten av dagen. Nu gör det lite ont när jag använder musklerna som ligger i samma område. Det vore synd att säga att jag blev skadad! ;) Här nedan följer en liten illustration av händelsen.




Jag tycker om min chef. Inte bara för att han anställde mig, utan för att han är skön och skriver bra musik. Han spelade gitarr i Freda, med Uno Svenningson som frontman. Vi som är födda för ca 20 år sedan kommer nog inte ihåg deras storhetstid. Men dom var stora i sverige under åttiotalet. Efter flera flera års tystnad så har dom börjat spela musik ihop igen. Och nu släpper dom ett nytt album, som Freda! 50,60 och 70-talisterna tycker nog att detta är en fantastiskt rolig comeback. Nu i december har dom släppt en singel från skivan vid namn Bäste vän! Jag tycker du ska lyssna! Deras musik faller mig verkligen i smaken. Den finns på spotify och du kan lyssna på den HÄR

Dagen sammanfattad i en mening.

Jobb, julklappshopping (hyckleri, med tanke på föregående inlägg), mörk och mysig snöpromenad med lillebror, och ett fint telefonsamtal på det. Jag är glad kille ikväll!

Kort och koncist!

Julfunderingar




Hungrig och trött efter en dags arbete! Men ändå, jag är så välsignad som har ett arbete att gå till! Jag är så välsignad som får ha en stabil inkomst. Det känns fantastiskt!

Men jag har inte hunnit känna någon julstämning alls i år nästan. Jag sörjer nästan lite. När man gick i skolan så följde hela skolan decembermånadens alla traditioner som gudstjänst på första advent, luciatåg och julkonsert precis innan jullovet. Vi har lite julmusik och julpynt på jobbet, men inte mer än så. Fast, när jag tänker efter så gör det kanske inte så mycket! Dagens svensk vet knappt varför vi firar jul egentligen. Jag lovar - att om du frågar 10 barn i lågstadieåldern, så kommer mer än hälften säga "för att tomten ska komma och ge mig julklappar". Allt handlar om att få klappar, och sedan försöka bräcka alla andras julklappar genom att köpa det mest dyra och exklusiva materiella ting man kan hitta. Fel fokus! Julen handlar om att ge, och jag älskar att ge! Men det här materiella julklappskaoset som infinner sig under julen är katastrof. Folk handlar saker dom inte kan betala egentligen, sedan blir dom ledsna över det och super till det lite extra, och det får man/fru, barn och husdjur lida för sen. Vart har vi hamnat? Vi ska fira att Jesus Kristus kom till jorden. Att Gud gav oss den största gåvan som någonsin givits, nämnligen sin egen son - för att han skulle bli sargad i vårt ställe. För att Gud själv valde att ta straffet för det som vi gör orätt. Vi ska fira tillsammans med Gud, med våra nära och kära. Ge varandra en sådär "lagom" mängd gåvor för att symbolisera gåvan som Gud gav oss. Jag låter som värsta Grinchen. Julhatare! Så är inte fallet, jag älskar julen och allt vad det innebär. Men fokuset på Jesus kunde ha varit så otroligt mycket större. Skolbarnen får inte ens gå till kyrkan på adventsgudstjänst längre. Vad är grejen?

Nu ska jag laga mat! Jag avlider av hunger. Och, jag ser väldigt mycket fram emot nyår...

Christmasmirks



SillySmirks önskar en God Jul!

I'm sick of this monster monster..



Idag hade jag satt klockan på 08.30 för att kunna vara inne i stan när alla second hand-butiker öppnar klockan 10.00! Jag tog med mig min lillebror på en tur bland gamla gamla kläder och saker som folk använt i flera hundra  år. Vi kom i god tid och folk hade ännu inte hunnit köpa upp butikerna. Jag hittade två skjortor. Den ena kan du se på bilderna, och den andra är liksom...helt röd, så du kan nog tänka dig hur den ser ut. 90 spänn kostade dem sammanlagt! Verkligen inte farligt..



En liten dagens outfit då:

Skjorta från Erikshjälpen, T-shirt från carlings och byxor från H&M.



Det enda som betyder något..

"Låt er inte föras vilse. Dåligt sällskap fördärvar goda seder" 1 Korinthierbrevet 15:33

Du vet vad som är rätt. Ändå låter du dig föras ut i dimman. Trotts att du innerst inne vet att Gud är enda vägen så kan du inte låta bli att fortsätta vandra bort ifrån honom. Ditt liv sprider inte den där väldoften som den en gång gjorde. Du vill egentligen inte, men du tror att du är fast där du är. Inget kan någonsin dra dig bort därifrån och tillbaka in i det klara ljuset! Men Gud kan! Gud vill! Det enda han behöver är ditt hjärta. Ditt hjärtas tillåtelse. Så länge du håller ditt hjärtas rum stängt för honom och tvivlar på hans hjälp, så kan han inte göra något. Han saknar dig! Han längtar efter dig! Han vill spendera tid med dig! Han vill ge dig den där närheten, kärleken och friden som inget annat kan ge dig! Han står med vidöppna armar och tittar på dig med sina kärleksfulla ögon, och vill att du ska springa tillbaka till honom. Jesus har redan brytit kedjorna som håller dig bunden! Inget kan hålla dig fast! Inget! Dom du tror är dina vänner, kanske inte alls är det. Ibland måste man göra uppoffringar. Ibland kan det vara att fly bort från människor som drar en bort från Guds härlighet. Tråkigt kanske, men ibland livsnödvändigt. Gud är din far, och han älskar dig!

Är det inte dags att vända om?




Stop Motion



Min bror och hans vänner har verkligen fått såna fantastiska gåvor från Gud!
Dom har inte jordens resurser, men med en kamera och en dator så fixade dom ihop den här filmen som intro till Take Off som vi hade för ett par veckor sedan! Åh, det är så roligt att se hur människor formas, hur vi växer in i våra gåvor som finns nedlagda i oss!

Bonde söker nya glasögon



Mina bågar har anlänt! Jag är nöjd!

Bonde söker fru var så fint ikväll med! Inte mer än att man drömmer sig bort och längtar lite efter kärleken..
Men, Gud vet vad jag behöver och han kommer sååå ge mig det när tiden är mogen. Känns tryggt att veta!
Han har inte bara "en tjej" utan har har "TJEJEN" åt mig! Livet!

Jag låter inlägget tala för sig själv..

TRÖTT MEN GLAAAAAAAAAD!!!

Tom Stigson



Det här är min bror. Tom heter han. Han är en utav mina allra närmaste vänner! Det är så tacksamt att ha en bror som faktiskt är ens polare. Vi har blivit lite som kompanjoner på senare tid. Vi gör så sjukt mycket ihop, vi hänger med samma folk. Vi delar våran längtan efter Gud. Vi delar intresset för att människor ska komma till tro. Ja, det är minsann härligt att ha ett syskon i nästan samma ålder. Han har alltid varit stabil och säker i sig själv. Tvärt om mot mig. Jag har inte alltid tyckt om att han är så stabil och trygg. Men nu i efterhand så ser jag att det är faktiskt något jag sett upp till. Och det är något jag fortfarande ser upp till, att han är densamme i ur och skur! Han är Tom liksom. Och jag älskar honom! Min bror...

Julle

JULBORD!

Julbordsdags hemma hos Alexander! Nästan i klass med taberasset i Katthult! Oj oj!

att lägga ner möda och kraft på något man ändå ska riva upp senare..



Den här killen älskar att slå in julklappar. Och han är estet ända in i benmärgen. Det ska vara rätt sorts papper, det ska ha den rätta looken! Jag tycker det är så sjukt tråkigt att ge bort ett paket som är sådär opersonligt. Liksom, ett vanligt mönstrat presentpapper, ett vanligt presentsnöre som man krusidullar med saxen sådär. Opersonligt! Ingen big deal egentligen, det gör inget om jag själv får det. Men att ge bort..nej. Jag älskar paket med en riktigt gammaldags look. Det ska vara lite som taget ur Kajsa Kavat. Det ska vara tjockt naturfärgat papper, natursnöre som luktar hö och självklart lackstämpeln! Åh, jag älskar det!

Imorgon kommer Hillevi hem från sin Thailandsvistelse. Hon är saknad! Jag älskar mina arbetskamrater, så man saknar dom när någon är borta. Näst på tur är Annie som ska dra till Australien. Åh, kommer sakna! Men imorgon ska jag jobba med Hille iallafall, det kommer bli livet!

Nu ska jag mysa till det med lite te och pepparkakor! Gud välsigne dig!

Folket som ingen har sett...



Jag har beställt ett par sådana här schyssta bågar. Hela våren och sommaren har jag använt bågar, men slutade trivas i dom. Dom var så små! Så nu har jag köpt ett par som är lite större, inte jättestora. Men ändå åt vintagehållet. Me like!

Igår så hamnade jag i en liten diskussion på facebook om abort! Jag blev minst sagt ledsen och bedrövad i anden när jag läste folks åsikter om det. Jag ser det såhär. Ingen, absolut ingen människa har rätten att ta någon annans liv. Att göra abort - är att ta någons liv. Det finns så många argument som ska försöka tala om varför det ska vara okej med abort. Ett expempel som många många kör med är; "Om jag blir våldtagen och gravid så måste jag få göra abort" Det låter hårt, men nej. Du har fortfarande inte rätten att släcka det lilla livet. Gud har en så stor plan för det där lilla barnet, även om dess biologiska far är en otäck våldtäktsman. Vad säger att du har rätten att ta död på det? Eller "Jag var full, och råkade ha oskyddat sex. Jag är bara 16 år, och är för ung för att bli mamma". Sådant ska man tänka på innan man ens stoppar flaskhalsen mot munnen. Man måste ta ansvar för sina handlingar, och det ansvaret är inte att döda det lilla liv som börjat växa. Dagens sverige predikar "Pröva! Utforska! Det är din kropp, gör vad du vill med den", alla rader av tidningar i tidningshyllorna predikar "Bättre sex i sommar! Så får du honom/henne i säng!" etc etc. Dagens ungdomar matas med så mycket vridna bilder av vad sex egentligen handlar om. Om sverige idag vågade stå för våra urkristna värderingar, de värderingar som Gud har givit oss för vårat eget bästa. Skolorna borde tala om hur vackert det är med sex mellan två människor, en man och en kvinna som bara håller sig till varandra efter det att dom avgett löften inför Gud om att det ska vara just dom! Skolorna borde berätta om dom känslomässiga band som byggs mellan två människor genom ett samlag. Fysiska ämnen som förs över till varandra som gör att man blir just det, ETT med varandra. Som Gud talar om att vi blir när vi har samlag! Om detta lärdes ut i skolorna så tror jag att abortprocenten skulle minska drastiskt. Idag får man göra abort tills det att barnet är 22 veckor gammalt. Det är helt befängt! Ett par veckor till i mammas mage så skulle det vara så pass stort att det skulle överleva om det föddes så mycket för tidigt! Jag låter arg. Och det är jag också! Finns det något ämne som kan göra mig helt andligt bedrövad så är det just detta. Barn ska få födas. Vi ska visa dom barnen kärlek, även om deras föräldrar visar avsky! Vi ska visa dom att det finns en härlig plan för deras liv, en plan som är planerad av konungarnas konung! Vår Gud! Detta är verkligen något att be för. Ca 100 små människoliv släcks varje dag. Över 30.000 på ett år! Ofattbart! Det finns så mycket mer att säga om detta, jag önskar jag kämpade hårdare för de ofödda barnens rätt till ett liv!

Och, nedan visar jag ett klipp som är obligatoriskt att se/lyssna på! Det är David Phelps som sjunger Oh holy night. Den absolut bästa versionen av den låten, som är otroligt stark! En lovsång är det minsann, och den spelas kommersiellt runt om i sverige hela julen! Amen!

Fridens liljor!



RSS 2.0