Tänk vad som hade kunnat hända..

Klev precis innanför dörren!
Har varit på Hönö några dagar, det har varit fint, förutom en incident som hände ute på havet..

Jag och mina fem polare åkte ut med båt till en ö utanför Fotö, väl därute så började det blåsa rejält och vågorna blev stora och vålsamma. På hemvägen så åkte vi ut en bit på havet för surfa lite med båten på vågorna, vilket är ganska ofarligt..det brukar inte hända någonting! Men, när vi skulle åka tillbaka hem så kom det plötsligt en jättestor våg som liksom knuffar oss neråt mot vågen framför, vilket gjorde att fronten på båten hamnade under vatten, och jordens våg forsar in över oss..
David som sitter längst fram orkar inte hålla sig kvar, utan åker med vågen och flyger rakt in i båtens vindruta, så att den spricker! Han får ett rejält sår på ryggen och troligtvis en spricka i foten..
När båten väl är uppe på ytan igen så har vi 30 cm vatten i båten, vilket är pågränsen för att båten ska sjunka, vi öser och får bort det mesta av vattnet! Vi försöker få igång motorn, men den vägrar starta då den blev dränkt av vågen och därmed lagt av, vi upptäcker att vi är påväg emot ett skär, och Johannes som kör båten ropar "om vi krockar med skäret så är vi körda"
Vi ringer 112, som i sin tur ringer efter kustbevakningen, vi glider snabbt emot skäret och vi gör allt för att förhindra det med ett litet fjuttigt ankare som vi kastat ner till bottnen! När vi har ca 5 meter kvar till skäret så ber vi intensivt att kustbevakarna ska komma..och dem dyker upp strax efteråt. Dom bogserar iväg oss och meddelar oss att dom har skickat ut 6 enheter efter oss, så..inom loppet av några minuter så har två stora båtar, en liten båt, en vattenskoter, en helikopter och ett flygplan skickats ut till oss! Då som först fattade vi hur allvarligt detta var! Vi fick höra att om vi hade slagit emot skäret så hade det med all säkerhet blivit en dödsolycka, då båten hade krossats och sjunkit om vi slagit emot där! Vi hade aldrig klarat att komma i land på skäret, eller orkat simma emot strömmarna! Usch, man ska ha respekt för havet! Vi människor är så sjukt maktlösa när man är där ute! Tur vi har en Gud som är större än det..
Och man är otroligt tacksam att kustbevakningen är så sjukt bra i Sverige, och att dom tar det på största allvar!

Alla var ganska off den kvällen, framförallt David som var närmast att dö..faktiskt.
Tänk om han flygit 50 cm åt något håll, då hade han missat vindrutan och åkt med ut i havet, och vi hade inte kunnat rädda honom för att motorn inte funkade!

Så, vi är väldigt tacksamma till Gud att han var med oss..änglavakt hade vi allt!
Nu fick ni en hel uppsatts att läsa! Dessutom så stod det om incidenten i Göteborgs Tidning imorse ;)
Och en notis i Göteborgspostens nätupplaga (det var verkligen mindre än ett hundratal meter kvar till klipporna, som tidningen där beskriver)

Kommentarer
Postat av: Moder

Vill bara tacka Gud och :

Min båt är så liten och havet sååå stort,

men Jesus har fattat min hand.

När han håller rodret så går det så bra,

på resan mot Himmelens land.

2009-07-10 @ 11:50:23
Postat av: Natalie:)

Tack Gud för beskydd!

2009-07-11 @ 01:22:53
URL: http://nataliesdays.blogg.se/
Postat av: Dykar'n

Kustbevakningen och SSRS gör ett otroligt jobb på vår kust. Tack för att du tittade förbi min blogg! Visste du att Kustbevakningen bara gör ca 3% av sjöräddningsingripandena längs svenska kusten, det är inte deras arbetsområde egentligen. Att SOS Alarm ringde Kustbevakningen är underligt, då sjöräddningslarm ska gå till SSRS i första hand via Sjöräddningscentralen. Nåväl, det spelar ingen roll för historien slutade lyckligt iallafall, genom att ni alla kom levandes iland! Sjöar och hav är mäktiga, och vi kommer aldrig rå på dem!

2009-07-11 @ 20:11:30
URL: http://www.metrobloggen.se/giftman
Postat av: Eddie

Dykarn:



Ja, fantastisk jobb dom gör!

Och jag var inte riktigt säker på om det var så att SOS Alarm ringde till Kustbevakingen! Jag hade säkert fel, jag vet bara att vi ringde SOS och att en båt kom och räddade oss ;)

Vi kommer nog vara mycket mer försiktiga när vi är ute på havet nästa gång!



Tack för kommentaren! :)

2009-07-11 @ 22:04:35
Postat av: Anonym

OJ. TACK Jesus för beskydd! vad gott att läsa om de som kom och hjälpte er ur situvationen. Åh vad bra det är att det finns människor som brinner för att hjälpa andra. och att dom skickade helikopter och hela köret! fantastiskt. vad bra man mår av att läsa sådant och att det gick så bra som det gjorde för er! glad att ni mår bra. spelar ju ingen roll om jag känner er eller ej! ville bara säga det. Gud har sådan omsorg om er! trevlig blogg annars. och även att nämna fin uteplats som jag skådade på bild lite längre ner. hah. du tar fina bilder. mkt glädje och Guds ljuvliga välsignelse! / beatrice b

2009-07-21 @ 23:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0